Polner Eörs az önkormányzatok helyzetéről + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzatok autonómiáját félti az MSZP. Vasárnap Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke járt Szegeden, aki Botka László polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatót. A Szegedi Városi Televízió Téma című műsorának vendége Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője.

A baloldali vezetők többek között arra hívták fel a figyelmet, hogy a kormányhivatalok törvényességi felügyeleti jogukkal felfüggeszthetik az önkormányzati határozatok végrehajtását, ezzel pedig alapjaiban csökkenthetik a helyhatóságok mozgásterét. A Téma vendége Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője.
A hétvégi Szeged napi ünnepségen kiosztották a legrangosabb városi elismeréseket. A díjazottak közül a műsor vendége Lonovics János orvosprofesszor, aki Pro Urbe díjat kapott, valamint Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány létrehozója, aki Szegedért Emlékérmet vehetett át. Előtte azonban az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatójával foglalkozunk.

Előző sztori

Lezárult a Folkbeats!

Default thumbnail
Következő sztori

Eddig közel 81 ezer honosítási kérelem érkezett

Legutóbbi hasonló cikkek