/

Országos szeméttérkép készül iskolások, civilek részvételével

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ország illegális szemétlerakatainak eddigi legrészletesebb nyilvántartását akarja elkészíteni év végéig az Öko-tudat.hu környezetvédelmi portál – közölte a portált üzemeltető Gold Communications az MTI-vel.

A Szemét-Szimat névre keresztelt mozgalomról Mányi István, a portált létrehozó Öko-Ferr hulladékkezelést koordináló társaság ügyvezetője a közlemény szerint elmondta, ebben a munkában leginkább az iskolások aktivitására számítanak.
A szakember úgy véli, hogy az a fiatal, aki részt vesz a programban, kisebb eséllyel válik majd a környezetét tudatosan szennyező felnőtté.
A közlemény szerint ideje meghatározni az illegális szemétlerakatok pontos méretét, mivel a jelenséggel csak ennek ismeretében lehet eredményesen harcolni.
A cég munkatársai e-mailben és telefonon június közepéig több mint 2300 oktatási intézményt, természetjáró és környezetvédő egyesületet keresnek meg csatlakozási ajánlattal. Az illegális szemétlerakatok fotóit és adatait a felhasználók saját maguk tölthetik majd fel a portálra és azok a továbbiakban mindenki számára hozzáférhetők lesznek – áll a közleményben.

Előző sztori

HÖOK-kiadvány a munkavállalói ismeretekről

Következő sztori

A Jobbik kiáll Horthy miniszterelnökei mellett