Egyetem

Országos szeméttérkép készül iskolások, civilek részvételével

Országos szeméttérkép készül iskolások, civilek részvételével

2011. május 20., péntek
Országos szeméttérkép készül iskolások, civilek részvételével

Az ország illegális szemétlerakatainak eddigi legrészletesebb nyilvántartását akarja elkészíteni év végéig az Öko-tudat.hu környezetvédelmi portál - közölte a portált üzemeltető Gold Communications az MTI-vel.

A Szemét-Szimat névre keresztelt mozgalomról

Mányi István

, a portált létrehozó Öko-Ferr hulladékkezelést koordináló társaság ügyvezetője a közlemény szerint elmondta, ebben a munkában leginkább az iskolások aktivitására számítanak. A szakember úgy véli, hogy az a fiatal, aki részt vesz a programban, kisebb eséllyel válik majd a környezetét tudatosan szennyező felnőtté. A közlemény szerint ideje meghatározni az illegális szemétlerakatok pontos méretét, mivel a jelenséggel csak ennek ismeretében lehet eredményesen harcolni. A cég munkatársai e-mailben és telefonon június közepéig több mint 2300 oktatási intézményt, természetjáró és környezetvédő egyesületet keresnek meg csatlakozási ajánlattal. Az illegális szemétlerakatok fotóit és adatait a felhasználók saját maguk tölthetik majd fel a portálra és azok a továbbiakban mindenki számára hozzáférhetők lesznek - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.