Egészség

Ördög Nóra: az egészségem legalább olyan fontos, mint a kiscsillagok!

Ördög Nóra: az egészségem legalább olyan fontos, mint a kiscsillagok!

2011. május 30., hétfő
Ördög Nóra: az egészségem legalább olyan fontos, mint a kiscsillagok!

A szegedi ECSET-en is kiderült, hogy lassítania kell a műsorvezetőnek

Május 27-én a szegedi Klauzál téren tartott egész napos, ingyenes szűréseket az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Az Egy CSEpp Teszt (ECSET) II. országjáró körút harmadik állomása, Szeged tavaly elnyerte a „Legegészségesebb város” díjat a megyeszékhelyek versenyében, így most mindenki arra kíváncsi, képes-e újrázni Csongrád megye.

Ahogy tavaly, úgy idén is

Ördög Nóra

képviseli a megyét, aki most is a szegediekkel tartott, és a helyszínen is biztatta az embereket arra, hogy vele együtt minél többen méressék meg vércukor- és koleszterinszintjüket, ellenőriztessék vérnyomásukat, testzsír százalékukat, vagy vegyenek részt betegség-kockázati szűrésen, bőrápolási tanácsadáson. Nóra mindig örömmel megy Szegedre, mert noha Mórahalmon született, szereti a várost, sok élmény köti ide. „Mórahalmi vagyok, ott is éltünk a szüleimmel, de az életem nagy része az érettségiig Szegeden zajlott. Nagyon sok szegedi barátom van, és az ECSET is egy újabb alkalom, hogy találkozhassak velük. Most is az egyik legjobb barátnőmmel együtt vettünk részt a szűréseken! . Szerintem nagyon fontos odafigyelni szervezetünk jelzéseire. A sok rohanás és stressz miatt előfordult, hogy görcsölt a gyomrom. Ekkor elhatároztam, hogy a jövőben nem szabad túlvállalnom magam.” Az RTL Klub műsorvezetője azt is elmondta, hogy részben emiatt a jövőben lemond a szerkesztői munkáról, de továbbra is szívesen vállalja a műsorvezetői feladatokat. „Szerencsére egészségügyi értékeim rendben voltak. Izgatottan várom, hogy a november 13-ai eredményhirdetésen az Egy Csepp Világnapon ki veheti át a 'Legegészségesebb város' díjat, hiszen tavaly nyertünk!”- tette hozzá lelkesen Nóra. Szegeden csaknem 300 ember vett részt a szűréseken, és csak az érdeklődők néhány százalékánál tértek el az értékek a normálistól. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ECSET szűrőprogramján a vércukormérést a 77Elektronika Kft., a koleszterinmérést az Accutrend, a vérnyomás, testsúly, haskörfogat és testzsírindex mérést a DR. HU, az adatok elemzését a Smartmed, a bőrápolási tanácsadást a Weleda támogatja. További támogatóink: Ivanics Autó Kft., RTL Klub, Sanomamedia, Magyar Telekom, AG Strong. A következő állomás Nyíregyháza, pénteken június 3., ahol 11 és 16 óra között mindenkit várnak az

Erős Antónia

által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei, valamint ott lesz

Véber István

meteorológus is. További helyszínek:

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.