Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt a szegedi Tragédiában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt alakítja Az ember tragédiájának főszerepeit Vidnyánszky Attila “szélesvásznú” rendezésében a nyolcvanéves Szegedi Szabadtéri Játékok idei nyitóelőadásán – tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Közleményében a jubileumát ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóját, Bátyai Edinát idézve úgy fogalmaz: a magyar színházi élet ünnepévé teszik az előadást. A Tragédia fontos hagyományt képvisel Magyarország legnagyobb nyári színházi fesztiváljának történelmében, “csúcstartó” a szabadtérin, hiszen az elmúlt évtizedekben tizenhat évad során összesen 61 előadásban láthatták a nézők.
Az idei, ünnepi produkcióhoz méltó szereposztást állítottak össze. Az örök nőt, Évát Ónodi Eszter alakítja, partnere Rátóti Zoltán lesz Ádám szerepében. Kettejük történelmi vesszőfutását Luciferként Trill Zsolt követi majd végig.
A debreceni színház és a beregszászi társulat színészei mellett további “nagy nevek” kaptak szerepet az előadásban. Színre lép több szerepben például Cserhalmi György, Blaskó Péter és Földes László Hobo is. Hobónak az előadás zeneszerzője, Verebes Ernő egy dalt is írt, melyet a londoni színben fog előadni.
Az alkotók monumentális díszlettel készülnek: az emberiség történetének pergamenje lesz a központi díszletelem, melyet tizenöt méter magasra terveztek, a díszletelem tetején foglal majd helyet az Úr. Innen a tejutat szimbolizálva futtatják le szintén tizenöt méter hosszú szakállát.
A színészek és az alkotók május 23-án kezdik a próbákat, hogy július 1-jén és 2-án valóban a magyar színháztörténet egyik meghatározó, új darabját láthassa a közönség a Dóm tér színpadán.

Default thumbnail
Előző sztori

Megnyílt Románia első vonatszállója, a Carpatia Express

Default thumbnail
Következő sztori

Kivonult az MSZP és a KDNP az alkotmányügyi bizottság üléséről

Legutóbbi hasonló cikkek