Kultúra

Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt a szegedi Tragédiában

Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt a szegedi Tragédiában

2011. május 16., hétfő
Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt a szegedi Tragédiában

Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt alakítja Az ember tragédiájának főszerepeit Vidnyánszky Attila "szélesvásznú" rendezésében a nyolcvanéves Szegedi Szabadtéri Játékok idei nyitóelőadásán - tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Közleményében a jubileumát ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóját,

Bátyai Edinát

idézve úgy fogalmaz: a magyar színházi élet ünnepévé teszik az előadást. A Tragédia fontos hagyományt képvisel Magyarország legnagyobb nyári színházi fesztiváljának történelmében, "csúcstartó" a szabadtérin, hiszen az elmúlt évtizedekben tizenhat évad során összesen 61 előadásban láthatták a nézők. Az idei, ünnepi produkcióhoz méltó szereposztást állítottak össze. Az örök nőt, Évát

Ónodi Eszter

alakítja, partnere

Rátóti Zoltán

lesz Ádám szerepében. Kettejük történelmi vesszőfutását Luciferként

Trill Zsolt

követi majd végig. A debreceni színház és a beregszászi társulat színészei mellett további "nagy nevek" kaptak szerepet az előadásban. Színre lép több szerepben például

Cserhalmi György, Blaskó Péter

és

Földes László Hobo

is. Hobónak az előadás zeneszerzője,

Verebes Ernő

egy dalt is írt, melyet a londoni színben fog előadni. Az alkotók monumentális díszlettel készülnek: az emberiség történetének pergamenje lesz a központi díszletelem, melyet tizenöt méter magasra terveztek, a díszletelem tetején foglal majd helyet az Úr. Innen a tejutat szimbolizálva futtatják le szintén tizenöt méter hosszú szakállát. A színészek és az alkotók május 23-án kezdik a próbákat, hogy július 1-jén és 2-án valóban a magyar színháztörténet egyik meghatározó, új darabját láthassa a közönség a Dóm tér színpadán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.