Közélet

A Fidesz szerint az MSZP hallgasson a nyugdíjügyben

A Fidesz szerint az MSZP hallgasson a nyugdíjügyben

2011. május 21., szombat
A Fidesz szerint az MSZP hallgasson a nyugdíjügyben

A fideszes Demeter Ervin szerint a szocialisták jobban tennék, ha hallgatnának, mert - mint mondta - ők voltak azok, akik eladósították az országot, és ma éppen ezért nem tartható fenn az a rendszer, hogy a rendvédelmi szerveknél dolgozók 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehetnek.

A kormánypárti képviselő az MSZP szóvivőjének szombati sajtótájékoztatójára az MTI-nek reagálva emlékeztetett: a rendvédelmi szerveknél dolgozóknak jelenleg két nyugdíjkiváltságuk van; az egyik szerint az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel, a másik szerint 25 év szolgálati viszony után vonulhatnak nyugdíjba.

Demeter Ervin

hangsúlyozta: az előbbi kedvezmény a továbbiakban is megmarad.

Török Zsolt

, a szocialista párt szóvivője szombaton azt mondta: míg a Fidesz-KDNP 2006-ban még kiállt a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeinek megőrzése mellett, most azokat visszamenőleges hatállyal megvonná. Lejátszott egy videofelvételt, amely Demeter Ervin fideszes és

Soltész Miklós

kereszténydemokrata politikus - jelenlegi szociális államtitkár - 2006 októberi tájékoztatóján készült. Ekkor Demeter Ervin azt kifogásolta, hogy a kormány el akarja venni a fegyveres szervek - kevesebb mint húsz éve dolgozó - hivatásos állományú tagjaitól a szolgálati nyugdíjat. Török Zsolt a felvételre hivatkozva arra kérte a két kormánypárti politikust és párttársaikat, hogy hitelességük megőrzése érdekében ne szavazzák meg a korhatár alatti nyugdíjak felülvizsgálatát, csökkentését és megszüntetését lehetővé tévő fideszes alkotmánymódosító javaslatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.