Bulvár

Nyolc év a feleségét megfojtó lajosmizsei férfinak

Nyolc év a feleségét megfojtó lajosmizsei férfinak

2011. május 10., kedd
Nyolc év a feleségét megfojtó lajosmizsei férfinak

Nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a lajosmizsei férfit, aki 2009 decemberében otthonában féltékenységből megfojtotta feleségét.

Az 55 esztendős, három általános iskolai osztályt végzett, közhasznú munkásként dolgozó

Patai Ferenc

2008 novemberében ismerkedett meg a későbbi sértettel, akivel 2009 áprilisában házasságot kötött. A férfi a nő kecskeméti lakásába költözött, ahol együtt éltek az asszony korábbi kapcsolataiból született gyermekeivel. Idővel azonban a kapcsolatuk - a vádlott féltékenykedése miatt - megromlott, gyakorivá váltak a veszekedések, s 2009 nyarán a férj visszaköltözött Lajosmizsére. A házaspár viszonya a különélés ellenére sem szakadt meg, a nő általában a szombat éjszakákat töltötte a vádlottnál. Az asszony 2009. december 6-án is a vádlott lakására ment. Azon az estén kétszer is szeretkeztek, a férfi azonban észrevette, hogy a nő combján kék foltok vannak, s ebből arra következtetett: felesége megcsalta őt. Emiatt a vádlott elhatározta, hogy megöli az asszonyt. A férfi mindkét kezével átfogta a felesége nyakát, és addig szorította, amíg a védekező nő megfulladt. Ezt követően a vádlott öngyilkossági szándékkal nagyobb mennyiséget vett be az általa rendszeresen szedett antidepresszánsból, felöltöztette a sértettet, és egy magnókazettára mondta búcsúlevelét, amelyben beismerte tettét. A férfit másnap délelőtt a fia ébresztette fel, aki a hatóságokat is értesítette. Az eljárás során a szakértők megállapították, hogy a vádlott beszámítási képessége gyengeelméjűsége miatt enyhe fokban korlátozott. A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.