Közélet

Közös ingatlanalap mentheti meg a devizahiteleseket?

Közös ingatlanalap mentheti meg a devizahiteleseket?

2011. május 5., csütörtök
Közös ingatlanalap mentheti meg a devizahiteleseket?

A bajba került devizahitelesek problémáinak a megoldásáról beszélt Szegeden Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője, a lakhatási bizottság elnöke. A politikus szerint az érintetteknek, hiteleseknek, bankoknak és az államnak közösen kellene létrehozniuk egy ingatlanalapot.

Vágó

szerint a helyett, hogy a kormány zárt ajtók mögött egyezkedik a bankszövetséggel és a kilakoltatási moratórium meghosszabbításaival lényegében csak az időt húzza, végre konkrét lépéseket kellene tennie. Az LMP-s képviselő szerint ilyen lehet egy közös ingatlanalap létrehozása, melybe a bankok a követeléseiket tennék be, az állam a létező ingatlanértékeit, a hitelesek pedig a kifizetett ingatlanrészüket. Így lényegében a nehéz helyzetbe került adósoknak nem kellene az utcát választaniuk, elköltözhetnek egy olyan bérlakásba, aminek tudják fizetni a részleteit. Az LMP szeretné, ha a kormány komolyan venné végre azt a 8 pontos törvényjavaslatukat, ami a végrehajtások reformjával is foglalkozik, ez magában foglalja például a végrehajtók számának növelését, ami az érdemi, gondos munka záloga, és tartalmazza azt is, hogy a végrehajtásoknál először ne az ingatlan élvezzen prioritást, hozzá lehessen nyúlni egyéb ingóságokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.