Közös ingatlanalap mentheti meg a devizahiteleseket?

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bajba került devizahitelesek problémáinak a megoldásáról beszélt Szegeden Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője, a lakhatási bizottság elnöke. A politikus szerint az érintetteknek, hiteleseknek, bankoknak és az államnak közösen kellene létrehozniuk egy ingatlanalapot.

Vágó szerint a helyett, hogy a kormány zárt ajtók mögött egyezkedik a bankszövetséggel és a kilakoltatási moratórium meghosszabbításaival lényegében csak az időt húzza, végre konkrét lépéseket kellene tennie. Az LMP-s képviselő szerint ilyen lehet egy közös ingatlanalap létrehozása, melybe a bankok a követeléseiket tennék be, az állam a létező ingatlanértékeit, a hitelesek pedig a kifizetett ingatlanrészüket. Így lényegében a nehéz helyzetbe került adósoknak nem kellene az utcát választaniuk, elköltözhetnek egy olyan bérlakásba, aminek tudják fizetni a részleteit.
Az LMP szeretné, ha a kormány komolyan venné végre azt a 8 pontos törvényjavaslatukat, ami a végrehajtások reformjával is foglalkozik, ez magában foglalja például a végrehajtók számának növelését, ami az érdemi, gondos munka záloga, és tartalmazza azt is, hogy a végrehajtásoknál először ne az ingatlan élvezzen prioritást, hozzá lehessen nyúlni egyéb ingóságokhoz.

Default thumbnail
Előző sztori

Folytatódik az erdő- és töltéstisztítás a Greenpeace Szeged szervezésében

Következő sztori

Kiváló szegedi szereplés az OTDK-n

Legutóbbi hasonló cikkek