Sport

Kosárlabda: vereséggel és tizenegyedikként zárt az újonc Szedeák

Kosárlabda: vereséggel és tizenegyedikként zárt az újonc Szedeák

2011. május 8., vasárnap
Kosárlabda: vereséggel és tizenegyedikként zárt az újonc Szedeák

Rubin távozása és Tanács balesete túl nagy érvágást jelentett Fodor Pétger együttesének. Az erősen tartalékos Szedeák sima vereséget szenvedett Nyíregyházán a tizedik helyért zajló ki-ki meccsen.

Férfi kosárlabda NB I/A, rájátszás a 9-14. helyért, 5. forduló:

Marso-Vagép Nyíregyháza KK - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák

113-73 (32-19, 24-13, 26-24, 31-17). Nyíregyháza, 200 néző, vezette: Györffy P. A., Frányó P., Balog Gy.; ellenőr: Bodrogváry.

Nyíregyháza:

Savic 18/9, Siska 2, MOHÁCSI 19, Nagy K. 13/3, DJOGO 15/9. Csere: JAKAB 20/3, Polyák 3, Czinger 4, Pavlovic 11/6, Varga M. 8. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Szeged:

Drahos 7/3, Kiss Zs. 6/6, Molnár M. 6, Nyilas 4, DUKICS 17/3. Csere: VIDA 12, Mészáros 6, Hájer 3, Szabad 2, VARGA D. 10, Simándi. Vezetőedző: Fodor Péter.

Kipontozódott:

Dukics (31') Fodor Péter:

"Sajnos nem úgy alakult ez az utolsó mérkőzés, ahogy elterveztük. A hosszú utazást követően kicsit a buszon maradtunk, rosszul kezdtünk, elengedtük a Nyíregyházát. Ahogy láttuk, hogy a hazaiak sokkal frissebbek, jobban kosaraznak, mint mi, már azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy mindenki lehetőséget kapjon, aki eddig kevesebbet játszott. Az egész szezon tekintetében nem lehetünk elégedetlenek. A csapatnak is azt mondtam: büszkén tekinthetünk vissza erre az idényünkre, mikor újoncként a 11. helyet szereztük meg az elitben."

I. negyed:

A Nyíregyháza végig vezetve magabiztosan uralja a mérkőzést, s 32-19-re vezet az erősen tartalékos vendégek ellen. 9-0-s rohammal indítottak a hazaiak, Molnár Miklós a 4. percben büntetőből érte el az első szegedi pontokat. Djogo triplájával és Savic ziccerével a 6. percben már tizennégy volt közte (16-2). Nebojsa Dukics és Vida Máté találataival tartotta magát ezen a különbségen a felvonás végéig a Fodor-alakulat.

II. negyed:

Dukics kosarai révén a 13. percben 32-23-ra zárkózott vissza a Szeged, ám védekezésünk továbbra sem állt össze, Vuk Pavlovic és Nagy Krisztán hármasai ellen nem volt orvosságunk. A 17. percben csaknem húszpontosra nőtt már a nyírségiek előnye (44-25). Sőt, Nagy Krisztián duplája a következő minutumban azt jelentette, hogy húszon kívülre került együttesünk. Drahos Gábor, Vida Máté, Kiss Zsolt és Dukics mellett rengeteg időt töltöttek pályán fiataljaink, Varga Dániel, Szabad István, Mészáros János és az éppen a nyíregyháziaktól érkezett tehetség, Hájer Ádám is. Szabad egy szép kosárral vétette magát észre, s Drahos is vállalt egy trojkát a nagyszünet előtt, így a 19. percben 50-30-at mutatott az eredményjelző. Jakab és Varga Dani gyors gólváltása után még Nagy K. is még kétszer is betalált, így 56-32-vel tértek pihenőre a felek.

Pontszerzők:

Nyíregyháza:

Savic 7, Siska, Mohácsi 15, Nagy K. 13/3, Djogo 10/6. Csere: Jakab 5, Polyák, Czinger, Pavlovic 6/6, Varga M. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Szeged:

Drahos 3/3, Kiss Zs., Molnár M. 4, Nyilas 1, Dukics 12. Csere: Vida 8, Mészáros, Hájer, Szabad 2, Varga D. 2. Vezetőedző: Fodor Péter.

III. negyed:

Dukics kosarával indult a harmadik negyed, melyet mindkét fél ugyanabban az összeállításban kezdett, ahogy magát a találkozót. Nálunk tehát Drahos, Kiss, Molnár M., Nyilas és Dukics tevékenykedett a különbség csökkentéséért. Sajnos azonban az első félidőben is remeklő Mohácsi Mátét továbbra sem sikerült tartani, sorban szerezte a duplákat. A szlovén Savic is biztos kézzel értékesítette ziccerét, ám szerencsére a szünet után Nyilas is megtalálta dobóformáját, így a 24. percben 62-41-re álltunk. Savic hármasával állt vissza a nagyszünetbeli távolság (65-41). A negyed közepére pontatlanná váltak a szegedi támadások, nem úgy a hazai akciók: Siska után Djogo is eredményes tudott lenni, szerencsére Drahos megtörte a gólcsendet, majd Kiss Zsolti is beverte első trojkáját (69-46). Sőt, valóságos triplaháború alakult ekkor ki: hazai oldalról Savic, majd Djogo, tőlünk Dukics, majd újra Kiss vállalt hármast (28. perc: 75-52). Az amúgy is rendkívül tartalékos Szedeákot érzékenyen érintette, hogy szerb középjátékosa ellen a 29. percben a negyedik személyit ítélték meg. Savic egy újabb triplával keserített bennünket a felvonás végén (82-56).

IV. negyed:

Czinger kosarával indult az utolsó negyed, aminek kezdetére túl sok kérdés már nem maradt megválaszolatlanul. A hazai gárda biztos lehetett győzelmében és tizedik helyében, de közönségét szerette volna kiszolgálni, így nagy erőkkel ostromolta a százas álomhatárt, míg a vendégek becsülettel igyekeztek teljesíteni utolsó meccsüket több kulcsemberük hiányában is. Pavlovic duplájával a 33. percben harmincra nőtt a különbség (88-58). Jakab két duplája és hármasa már a kiütés felé vitte a Szedeákot (35. perc: 96-58). Fodor Péter ekkor már a fiataloknak adott lehetőséget: Simándi mellett Szabad, Hájer, Varga D. és Mészáros volt a pályán. Varga Dani értékesített is két büntetőt, így jöttünk vissza 97-60-ra. Jakab kosaránál a 36. percben ünnepelhetett a közönség (101-60). Varga Dani vette vállára a végén a csapatot, több remek egyéni alakításával pörögtünk vissza negyvenen belülre (38. perc: 103-64). Jakab és Pavlovic hatalmas elánnal küzdött a végén, Hájer és Mészáros felelgettek találataikra. A csattanó a Nyíregyházáé volt, Polyák László ziccerével 113-73-ra nyerték a derbit. A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák újoncként a 11. helyen végzett az NB I/A csoportos bajnokságban, amiért csak dicséret és elismerés illeti a klub játékosait, edzőit és vezetőit! Előre tovább ezen az úton, Szedeák!

Korábban írtuk:

Várható kezdőötösök:

Nyíregyháza:

Savic, Siska, Mohácsi, Nagy K., Djogo

Szeged:

Drahos, Vida, Kiss Zs., Nyilas, Dukics

Szombaton játszották a playoutban:

Factum Sport Debrecen - Salgótarjáni KSE 95-89 A 18 órakor kezdődő találkozó tétje a bajnokság tizedik helye. A képlet egyszerű: aki győz, az szerzi meg ezt a pozíciót, a vesztesnek a tizenegyedikkel kell beérnie. Rendkívül nehéz dolga lesz a Tisza-parti együttesnek, hiszen az utolsó fellépésére két kulcsjátékosát is elveszítette: az amerikai

Janou Rubinnak

április végéig szólt a szerződése, ő távozott is a csapattól,

Tanács Attilát

pedig csütörtökön biciklizés közben sodorta el egy autó. A kosaras jobb kezét sínbe tették, egyelőre nem tudni, meddig tart a felépülése. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy komolyabb baja nem történt a balesetben... Beharangozó írásunk - mely még Tanács Attila balesete előtt készült -

ide kattintva

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.