Sport

Hátország: ott liheg a Csongrád a SZVSE-ifi nyakában

Hátország: ott liheg a Csongrád a SZVSE-ifi nyakában

2011. május 18., szerda
Hátország: ott liheg a Csongrád a SZVSE-ifi nyakában

Összeállításunkban a Szegedi VSE korosztályos együtteseinek bajnoki meccseiről számolunk be. Bár a szünetben még vezettek az ifik a nagy rangadón, a második félidőben fordított, s végül simán győzött a rivális Csongrád.

Toborzó

A Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya várja mindazon gyermekek és szülők jelentkezését, akik a labdarúgás iránt érdeklődnek. Az edzések helyszíne: a Hunyadi téri sportpálya (Dózsa-pálya). Érdeklődni lehet Sahin-Tóth Dezső ügyvezetőnél (tel.: 30/985-25-86).

Megyei I. osztályú ifjúsági bajnokság 26. forduló:

SZVSE – Csongrád TSE 1-4 (1-0).

Gyálarét, vezette: Varga Z.

SZVSE:

Weszelovszky G. (Mészáros L.) – Németh R. (Szántó D.), Nagy Á., Bálint D., Túri T. (Faragó N.) – Váczi T. (Papp D.), Kertész G., Busa B. (Szabó R.) – Rózsa D., Kiss Á. (Lukács T.), Kálmán K. Edző: Hágelmann Endre.

Csongrád:

Szél B. – Bodor B., Tomasovszki B. (Gyöngyösi D.), Laza B. (Lovas N.), Kovács N. – Bálint A., Szőrfi K., Budai B. (Donka B.) – Sándor L., Birk M., Zelenka D. Edző: Dósa Rácz Pál.

Góllövők:

Kiss Á., illetve Bodor B., Birk M., Sándor L., Zelenka D.

Jók:

Kálmán K., illetve Szél B., Birk M., Bodor B., Zelenka D. Hágelmann Endre:

„A második félidőben a középpályás játékunk visszaesett, a csongrádi csapat kihasználta ezt, és megérdemelten győzött. Nincs veszve semmi, még hat forduló van hátra, ha minden meccsünket megnyerjük, mi leszünk a bajnokok!”

Dósa Rácz Pál:

„Visszavágtunk az őszi 0-4-ért, a második félidőben rákényszerítettük az akaratunkat a hazaiakra. Megérdemeltük a győzelmet ebben a nagy melegben!”

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott az ifjúsági bajnokság szombati rangadóján, a listavezető hazai csapat három zicceréből egyet értékesített, így előnnyel vonulhatott a pihenőre. A második félidőben átvette az irányítást a tavalyi bajnok együttes, egy vitatható 11-essel egyenlített, majd a védelmi hibákat kihasználva a kinyíló szegedieknek még három gólt lőttek a csongrádiak. Teljesen megérdemelten nyerték a mérkőzést, ezzel egy pontra közelítették meg a bajnokságban vezető szegedi csapatot. A SZVSE 53 ponttal vezeti a tabellát az 52 pontos Csongrád, az 50 pontos Sándorfalva és a 49 pontot gyűjtött Tápé előtt (úgy, hogy az első két helyezett huszonnégy, a harmadik és a negyedik huszonöt meccset játszott). A vasutasok május 18-án pótolják az Üllés ellen korábban elhalasztott összecsapást, majd 21-én (szombaton) Csanádpalotára utaznak.

U16-os megyei bajnokság Homokháti csoport 20. forduló:

SZVSE II. – Kiszombor KSK 8-0.

Szeged, vezette: Nyakas Szabolcs.

SZVSE II.:

I. Dursun – Sipos Á., Sobol R. (Ams A.), Kis L., Kardos K., Török M., Iritz N., Pingiczki E. (Komócsin G.), Kalmár Zs. (Horváth G.), Duranyik R., Fábián G., (Kovács Zs.). Edző: Bellán János.

Gól:

Fábián G. (3), Duranyik R. (4), I. Dursun

Jók:

Duranyik R., Fábián G., Kis L., Sipos Á., Iritz N.

U16-os megyei bajnokság Termál csoport 20. forduló:

Mindszent – SZVSE I. 2-3.

Mindszent, vezette: Dósa Rácz Pál.

SZVSE I.:

Mészáros L. – Sipos Á., Faragó N., Kardos K. (Kovács Zs.), I. Dursun, Török M. (Komócsin G.), Iritz N., Kalmár Zs. (Sobol R.), Szántó D., Duranyik R., Fábián G. (Juhász P.). Edző: Bellán János.

Gól:

Iritz N., Szántó D., Duranyik R.

Jók:

Duranyik R., Sipos Á., Iritz N., Szántó D., Mészáros L. A Szegedi VSE II. csapata 37 ponttal a Homokháti csoportban a harmadik helyen áll. A Termál csoportban a 33 pontos SZVSE I. a hatodik pozíciót foglalja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.