Sport

Hátország: hatalmas harcban az aranyért a SZVSE-ifi

Hátország: hatalmas harcban az aranyért a SZVSE-ifi

2011. május 26., csütörtök
Hátország: hatalmas harcban az aranyért a SZVSE-ifi

Összeállításunkban a Szegedi VSE korosztályos együtteseinek bajnoki meccseiről számolunk be. Az U19-es bajnokságban óriási a küzdelem a vasutasok, a csongrádiak és a tápéi alakulat között az első helyért. Az utolsó három fordulóban még bármi megtörténhet.

Toborzó

A Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya várja mindazon gyermekek és szülők jelentkezését, akik a labdarúgás iránt érdeklődnek. Az edzések helyszíne: a Hunyadi téri sportpálya (Dózsa-pálya). Érdeklődni lehet Sahin-Tóth Dezső ügyvezetőnél (tel.: 30/985-25-86).

Megyei I. osztályú ifjúsági bajnokság 25. forduló (elhalasztott meccs):

Üllés LC – SZVSE 2-1 (1-1).

Üllés, vezette: Samu L.

Üllés:

Turcsik D. – Jenei B., Lehoczki J., Farkas B., Haska Sz., Kálmán I., Babarczi T., Tóth M. (Lajkó G.), Gábor P. (Gyuris A., Kispál R.), Makra G., Marancsik R.

Vezetőedző:

Papp Zoltán.

SZVSE:

Weszelovszky G. – Németh R. (Papp D.), Nagy Á. (Szántó D., Túri T.), Bálint D., Faragó N., Balog P., Kertész G., Horváth-Harmat G., Váczi T., Kiss Á., Rózsa D.

Vezetőedző:

Hágelmann Endre.

Góllövők:

Tóth M., Lajkó G., illetve Kiss Á.

Jók:

az egész üllési csapat és Turcsik D. (mezőny legjobbja), illetve Faragó N. Három lövéséből két gólt szerzett a hazai csapat. A szegediek az idény leggyengébb játékát nyújtották, még 11-esből sem lőttek gólt, az üllésiek elsősorban akarásuknak köszönhették bravúros győzelmüket.

27. forduló:

Csanádpalota FC – SZVSE 1-7 (0-2).

Csanádpalota, vezette: Csillik A.

Csanádpalota FC:

Tari T. – Zsigmond Z., Simon G., Fülöp K., Predut L., Takács J., Balogh R., Bornemissza G., Bodó P., Kabai Gy. (Kerekes R.), Juhász R.

Vezetőedző:

Putárik György.

SZVSE:

Weszelovszky G. (Mészáros L.) – Faragó N., Bálint D., Nagy Á., Túri T. – Papp D., Szabó R. (Horváth-Harmat G.) Kiss Á. (Busa B.), Szántó D. (Nagypál P.) – Rózsa D. (Lukács T.), Németh R. (Kertész G.).

Vezetőedző:

Hágelmann Endre.

Góllövők:

Takács J., illetve Rózsa D. 3, Busa B., Szántó D., Horváth-Harmat G., Szabó R.

Jók:

Takács J., Fülöp K., Bornemissza G., illetve Faragó N., Bálint D., Horváth-Harmat G., Rózsa D., Busa B. A szegediek két vereség után érkeztek Csanádpalotára, ahol forró nyári melegben rendezték a mérkőzést. A vendégek most bizonyították, miért van még mindig esélyük az aranyérem megszerzésére, végig figyelve, taktikusan, agresszíven játszva nyerték meg a mérkőzést! A sportszerűen játszó hazaiak egy szép támadás végén csak a 87. percben szépítettek. Hágelmann Endre:

„Az üllési pofon után fejben kellett felrázni a csapatomat. Futballistáim most motiváltan, egymásért és a csapatként küzdve egy percig sem tették kétségessé, hogy kié lesz a három pont. Nem akarunk a hátralevő négy meccsen hibázni, de most már a csongrádiak kezében van a döntés. Az utánpótlásfocinak jellemzője egyébként, hogy többször érthetetlen forma ingadozások vannak. A győzelmet szeretnénk felajánlani Váczi Tibor középpályásunknak, akinek a bokáját műtötték a héten, ezzel reméljük, segítjük a gyógyulását is.”

16. (elhalasztott) forduló:

Ujszegedi TC – SZVSE 0-8 (0-4).

Kertész utca, vezette: Kócsó Tibor.

UTC:

Jaksa N. - Lengyel T., Miklós N., Kerekes T. (Nagy K.) - Megyeri Sz., Vincze G., Bujdosó R., Fekete J., Magyar D. - Harcel L., Szeles R.(Fülöp D.). Edző: Farkas Antal

SZVSE:

Weszelovszky G. (Mészáros L.) - Faragó N., Nagy Á., Túri T., Nagypál P. (Fröhlich G.) - Horváth-Harmat G., Papp D. (Kertész G.), Szántó D. (Sipos Á.) - Kiss Á., Rózsa D. (Lukács T.), Németh R. (Szabó R.). Vezetőedző: Hágelmann Endre.

Góllövők:

Kiss Á. 3, Szántó D. 2, Németh R. 2, Szabó R.

Jók:

Bujdosó R., Magyar D., illetve Nagy Á., Kiss Á., Németh R., Szántó D. A rekkenő hőségben kulturáltan,sportszerűen játszottak a csapatok. A bajnoki címre hajtó vendégek jól használták ki a hazai védők megingásait, és megérdemelten nyertek. Hágelmann Endre:

"A nagy meleg kicsit tompábbá tette a csapatot, de szerencsére a csatárok gondoskodtak a jó eredményről! A tápéi csapatról eddig is tudtam, hogy jól felkészült, tudatos csapat, most ismét bizonyították, hogy mindenkit le tudnak győzni, az utolsó fordulóban nehéz meccs vár ránk ellenük!"

A SZVSE 59 ponttal vezeti a tabellát az 58 pontos Csongrád előtt, hiszen a megye névadó városának fiataljai szerdán 3-1-es vereséggel zárták a tápéi rangadót. Három forduló van még hátra, s a küzdelem rendkívül kiélezett. A Csongrád előbb a Csanádpalotát fogadja, majd Balástyára látogat, végül odahaza a Mórahalom ellen zár. A vasutasok először hazai pályán meccselnek a Balástyával, utána Mórahalomra utaznak, az utolsó játéknapon pedig a Tápét látják majd vendégül. Nem szabad egyébként az üldözőkről sem megfeledkezni, akik mind érmekben, sőt, fényes medálokban gondolkodhatnak: a harmadik Tápé 55, a negyedik Sándorfalva 54, míg az ötödik Mórahalom 51 pontot gyűjtött.

U16-os megyei bajnokság Homokháti csoport 21. forduló:

A Szőregi RSE – SZVSE II. meccsről nem érkezett még eredmény.

U16-os megyei bajnokság Termál csoport 21. forduló:

Szegedi VSE I. – Sándorfalva UKSE 0-6 (0-4)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.