Közélet

Günzer Tamás bora nyert a XVII. Szegedi Borfesztivál fődíját + FOTÓK

Günzer Tamás bora nyert a XVII. Szegedi Borfesztivál fődíját + FOTÓK

2011. május 16., hétfő
Günzer Tamás bora nyert a XVII. Szegedi Borfesztivál fődíját + FOTÓK

Günzer Tamás 2007-es Mátyás Reserve-je nyerte a XVII. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját; az elismerést hétfőn adták át a Tisza-parti városban.

A villányi borász remekét – amely idén a párizsi Challenge International du Vin nagyaranyérmét is kiérdemelte – 116 benevezett tétel közöl választotta a legjobbnak a szakmai zsűri. A Mátyás Reserve 90 százalék cabernet franc-ból és 10 százalék merlot-ból készült, és 16 hónapig érlelődött barrique hordóban. A fesztivál legszebb fehérbora a Bárdos és Fiai Pincészet 2010-es Mátrai Sauvignon Blanc-ja lett. A legszebb vörösbornak a szekszárdi Tringa Kft. 2008-as – merlot-ból és cabernet sauvignonból készült – Phaetonját választották. A legszebb desszertbor címet pedig a - furmintból, sárgamuskotályból és hárslevelűből készített - Royal Tokaj Szent Tamás 2003-as hatputtonyos aszú érdemelte ki. Különdíjat kapott a soltvadkerti Lantos Borászat 2010-es Cserszegi Fűszerese, a villányi Polgár Pince 2007-es Elixír Cuvée-je, a szintén villányi Brunyai Pincészet 2010-es Eleventéje, a soltvadkerti Frittmann Testvérek Kft. 2010-es Kékfrankos Roséja, a Tringa 2007-es Kékfrankosa és a kiskunhalasi Szőke Pincészet Kékfrankos Roséja. A vasárnapig tartó XVII. Szegedi Borfesztiválon közel százhúsz pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.