Európai vízparti fejlesztésekről nyílt tárlat a Megyeházán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Megnyílt a Víztükör – „Vízparti fejlesztések Európában” címet viselő kiállítás a Megyeházán, ahol június 3-ig láthatják az érdeklődők, mit kezdett folyópartjával Belgrád, Berlin, Maribor, Bécs, Dundee, Edinburgh, Oslo, Koppenhága, London, Gdansk, Malmö, Hamburg, Lisszabon, Stockholm, Liverpool és Varsó.

Olyan folyó mentén fekszik Szeged városa, amely óriási lehetőségeket rejt magában. Ezeket csak részben használjuk ki, ezért ez a tárlat az itt élők szemét próbálja felnyitni – erről Bodor Dezső, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke beszélt a tegnapi megnyitón.
Az elmúlt 7-8 évben rengeteg tapasztalatot szedtünk össze, amelyek mentén el lehet indulni – mondta el Bojár Iván András, az OCTOGON architecture&design magazin főszerkesztője az eseményen. Hozzátette, ezek a megállapítások Szegedre is igazak és ezekre, csak úgy, mint itt, egész Európában igény van. Mint fogalmazott, a folyó mindenhol kitörési lehetőséget jelent, ezt kell mielőbb felismerni itthon is.
A kiállítás anyagát a Szeretem Budapestet Mozgalom és a Vízparti fejlesztések blog szerkesztői, Farkas Orsolya és Tanai Csilla állították össze. Esettanulmányaik 2008 óta az OCTOGON architecture&design magazin Víztükör rovatában jelennek meg. A tárlat ezek tanulságait foglalja össze.
A Víztükör – „Vízparti fejlesztések Európában” c. kiállítás a Csongrád Megyei Önkormányzat, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara és a Szeretem Budapestet Mozgalom együttműködésének köszönhetően látható Szegeden is. 16 európai példával illusztrálja, hogyan épülnek be a folyók az emberek és a városok mindennapi életébe. A szervezők célja a lakosság és a folyó közvetlen kapcsolatának visszaállítása, egyben gondolatébresztőnek is szánják a tárlatot a szegedi Tisza-part leendő fejlesztőinek. Tárlatot Magyar Anna, megyei elnök köszöntötte a megnyitón.

no images were found

Előző sztori

Herbert Gábor: “Úgy gondolom, pozitív az összkép”

Következő sztori

Megújult az Acél utcai rendelő + FOTÓK