Írjon nekünk

Hírzóna

Életfogytiglan a korábbi élettársát meggyilkoló férfinak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a tiszapüspöki férfit, aki 2009 nyarán hét késszúrással megölte tizennyolc esztendős korábbi élettársát.

A korábban többször büntetett, jelenleg 39 éves Lukács Csaba és a középiskolába járó lány élettársi kapcsolatban élt. Viszonyuk azonban megromlott, mivel a vádlott többször is bántalmazta élettársát. A lány 2009. április 10-én elköltözött a férfitól.
A férfi nem nyugodott bele a kapcsolat felbomlásába, telefonon és személyesen is megkereste a sértettet, azzal fenyegetőzve, hogy ha nem megy vissza hozzá, meg fogja ölni. A vádlott a következő hetekben rendszeresen zaklatta a lányt, s fenyegető e-maileket is küldött neki.
A sértett egy szolnoki középiskolában tanult. 2009. április 21-én a férfi megvárta az oktatási intézmény előtt a lányt, hogy rávegye, térjen vissza hozzá. A sértett nem volt hajlandó erre, ekkor a vádlott megfogta a karját, majd megfenyegette: megszurkálja a nála lévő késsel. A veszekedésnek csak az vetett véget, hogy a lány rendőrt akart hívni. A férfi a lányt a kollégiumáig követte, ott újból szidalmazni kezdte, őt és családját is megöléssel fenyegette, majd megütötte és leköpte. A lány még aznap feljelentést tett a Szolnoki Rendőrkapitányságon a történtek miatt.
A vádlott ezt követően sem hagyott fel a lány zaklatásával, ezért a sértett 2009. május 25-én a Békéscsabai Rendőrkapitányságon is feljelentést tett.
A Szolnokon történtek miatt a férfival szemben garázdaság vétsége miatt indult eljárás. A vádlott ezért elhatározta, hogy 2009. június 18-án elutazik Békéscsabára, és ráveszi a lányt, vonja vissza a rá nézve terhelő vallomását. A békési megyeszékhelyre vele tartott öccse is, Lukács Károly.
A lány lakóhelyének közelében a két férfi betért egy sörözőbe. Az italozás közben a vádlott elhatározta, meg fogja ölni a lányt, ha nem megy vele haza, és nem vonja vissza a vallomását. Döntését testvérével is közölte.
Este a lány észrevette a kocsmában volt barátját és annak testvérét és értesítette a rendőrséget. A járőrök igazoltatták a két férfit, az idősebbtől el is vettek egy kést, majd – mivel más intézkedésre nem volt törvényes lehetőségük – útnak indították őket az állomás felé.
A férfiak azonban nem hagyták el a várost, s másnap egy áruházban egy kést vásároltak. Ezután újra italozni kezdtek, majd 2009. június 20-án hajnalban elmentek a házhoz, ahol a lány lakott. Az udvarra bemászva a fészerben rejtőztek el, arra várva, hogy a sértett egyedül maradjon a házban. A várakozás közben megegyeztek abban, hogy az idősebb testvér megöli a lányt, míg öccse a ház előtt fog figyelni, és ha jön valaki, füttyel jelez majd.
A lány dél körül egyedül tartózkodott a konyhában, ekkor a vádlott egy léccel és a késsel felfegyverkezve bement hozzá, s – miközben testvére az épület előtt őrködött – megpróbálta rávenni arra, hogy térjen vissza hozzá. A sértett a férfit meglátva segítségért kiáltott, ekkor a vádlott hétszer megszúrta, míg az áldozat unokatestvérét, aki a hangzavarra lépett be a helyiségbe, a léccel ütötte meg. A lány belehalt a sérülésekbe, a férfi pedig elmenekült a helyszínről.
A táblabíróság előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. A vádlottat jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla, a férfi harminchárom év elteltével kérheti feltételes szabadságra bocsátását. Testvére bűnsegédként kilenc év fegyházat kapott.

Illegális bevándorlás

A “bevándorláspártiak” mielőbb át akarják nyomni a migránskvótát a tagállamokon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Szerző:

A “bevándorláspártiak” mielőbb át akarják nyomni a migránskvótát az európai uniós tagállamokon – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom

Közlekedés

Veszélyeztetett terhes makói asszonynak segítettek kórházba jutni a zsaruk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az úton folyt el a magzatvize, de végül egészséges babának adott életet a makói feleség.

Tovább olvasom

Közlekedés

Ismét balesetveszélyes trélereket büntettek Csongrádban – videó!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az egyik járműszerelvény csaknem két tonna túlsúllyal közlekedett.

Tovább olvasom

Aktuál