Bulvár

Életfogytiglan a korábbi élettársát meggyilkoló férfinak

Életfogytiglan a korábbi élettársát meggyilkoló férfinak

2011. május 31., kedd
Életfogytiglan a korábbi élettársát meggyilkoló férfinak

Jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a tiszapüspöki férfit, aki 2009 nyarán hét késszúrással megölte tizennyolc esztendős korábbi élettársát.

A korábban többször büntetett, jelenleg 39 éves

Lukács Csaba

és a középiskolába járó lány élettársi kapcsolatban élt. Viszonyuk azonban megromlott, mivel a vádlott többször is bántalmazta élettársát. A lány 2009. április 10-én elköltözött a férfitól. A férfi nem nyugodott bele a kapcsolat felbomlásába, telefonon és személyesen is megkereste a sértettet, azzal fenyegetőzve, hogy ha nem megy vissza hozzá, meg fogja ölni. A vádlott a következő hetekben rendszeresen zaklatta a lányt, s fenyegető e-maileket is küldött neki. A sértett egy szolnoki középiskolában tanult. 2009. április 21-én a férfi megvárta az oktatási intézmény előtt a lányt, hogy rávegye, térjen vissza hozzá. A sértett nem volt hajlandó erre, ekkor a vádlott megfogta a karját, majd megfenyegette: megszurkálja a nála lévő késsel. A veszekedésnek csak az vetett véget, hogy a lány rendőrt akart hívni. A férfi a lányt a kollégiumáig követte, ott újból szidalmazni kezdte, őt és családját is megöléssel fenyegette, majd megütötte és leköpte. A lány még aznap feljelentést tett a Szolnoki Rendőrkapitányságon a történtek miatt. A vádlott ezt követően sem hagyott fel a lány zaklatásával, ezért a sértett 2009. május 25-én a Békéscsabai Rendőrkapitányságon is feljelentést tett. A Szolnokon történtek miatt a férfival szemben garázdaság vétsége miatt indult eljárás. A vádlott ezért elhatározta, hogy 2009. június 18-án elutazik Békéscsabára, és ráveszi a lányt, vonja vissza a rá nézve terhelő vallomását. A békési megyeszékhelyre vele tartott öccse is,

Lukács Károly

. A lány lakóhelyének közelében a két férfi betért egy sörözőbe. Az italozás közben a vádlott elhatározta, meg fogja ölni a lányt, ha nem megy vele haza, és nem vonja vissza a vallomását. Döntését testvérével is közölte. Este a lány észrevette a kocsmában volt barátját és annak testvérét és értesítette a rendőrséget. A járőrök igazoltatták a két férfit, az idősebbtől el is vettek egy kést, majd – mivel más intézkedésre nem volt törvényes lehetőségük – útnak indították őket az állomás felé. A férfiak azonban nem hagyták el a várost, s másnap egy áruházban egy kést vásároltak. Ezután újra italozni kezdtek, majd 2009. június 20-án hajnalban elmentek a házhoz, ahol a lány lakott. Az udvarra bemászva a fészerben rejtőztek el, arra várva, hogy a sértett egyedül maradjon a házban. A várakozás közben megegyeztek abban, hogy az idősebb testvér megöli a lányt, míg öccse a ház előtt fog figyelni, és ha jön valaki, füttyel jelez majd. A lány dél körül egyedül tartózkodott a konyhában, ekkor a vádlott egy léccel és a késsel felfegyverkezve bement hozzá, s – miközben testvére az épület előtt őrködött – megpróbálta rávenni arra, hogy térjen vissza hozzá. A sértett a férfit meglátva segítségért kiáltott, ekkor a vádlott hétszer megszúrta, míg az áldozat unokatestvérét, aki a hangzavarra lépett be a helyiségbe, a léccel ütötte meg. A lány belehalt a sérülésekbe, a férfi pedig elmenekült a helyszínről. A táblabíróság előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. A vádlottat jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla, a férfi harminchárom év elteltével kérheti feltételes szabadságra bocsátását. Testvére bűnsegédként kilenc év fegyházat kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.