Gazdaság

Benzináresésre számítanak

Benzináresésre számítanak

2011. május 8., vasárnap
Benzináresésre számítanak

Hirtelen pozíciózárások söpörtek végig a hét második felében az olaj piacán, melynek köszönhetően a fekete arany árfolyama méretes zuhanást produkált. Nagyot esett a benzin és gázolaj heti átlagos jegyzésára is, így adott a lehetősége annak, hogy jövő héten csökkenjenek az üzemanyagárak a hazai kutakon. Várhatóan a dízelesek ezúttal is jobban örülhetnek majd, az áresés mértéke ugyanis nagyobb lehet, mint a benzin esetében - írja a Portfolio.hu.

A hét elején a nemesfémpiacokon végigsöprő tömeges pozíciózárások csütörtökre az olaj piacát is elérték. A befektetők egyszerre kezdtek kitódulni a szűk ajtón, az árfolyam 9%-os esést produkált. Az olajpiaci korrekciónak a hazai autósok is élvezhetik gyümölcseit, hiszen annak megfelelően a héten 1,7%-kal csökkent a benzin és 4,1%-kal a gázolaj dollárban mért átlagára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.