Egyetem

A szegedi egyetem a világ kétszáz legjobbja között

A szegedi egyetem a világ kétszáz legjobbja között

2011. május 30., hétfő
A szegedi egyetem a világ kétszáz legjobbja között

A világ legjobb egyetemeit évről-évre rangsoroló cég adatai szerint egy budapesti és egy vidéki, szegedi egyetemi képzés is bekerült a legjobb oktatási programok közé – adja hírül az origo internetes hírportál.

A QS Quacquarelli Symonds cég 2004 óta készíti el a felsőoktatási intézmények és szakirányú karaik, intézményeik világranglistáját, a QS World University Rankings-t. A legfrissebb, 2010-es adatok szerint hazánk első egyeteme az Eötvös Loránd Tudományegyetem, amely világszinten a 401-450. helyre került, természettudományi kara a világ hasonló karai közt a 246., bölcsészettudományi kara pedig kategóriájában a 247. lett. A Szegedi Tudományegyetem a 451-500. helyen szerepel, míg a CEU, bár az összegyetemi rangsorban nem került az első ötszázba, társadalom- és bölcsészettudományi téren a 300-400. hely közti eredménnyel büszkélkedhet. A QS megvizsgálta az egyes szakterületi képzéseket is a természettudományok, az élet- és orvostudományok, illetve a műszaki-technológiai oktatás területén. Hazánkból 2011-ben két képzési terület került be saját tudományterületén a világ legjobb 200-nak minősített oktatási programja közé. Az ELTE földtudományi képzései (földtudományi és földrajz alapszakja és a rájuk épülő mesterkurzusok) az igen előkelő 101-150. helyet, míg a Szegedi Tudományegyetem vegyészmérnöki programja a 151-200. helyet szerezte meg a világranglistán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.