A körbetartozások ellen szerveznek demonstrációt a Centrumnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 1-én 12 órakor körbetartozás elleni demonstrációt tart a szegedi Centrum Áruháznál a a Batki És Társa Kft.

A kft. (Szeged, Rókusi körút 30.) az év elején átalakítási munkákat vállalt a Szeged Tisza Lajos krt. 49. sz. alatti Centrum áruházban. A megrendelő a Skála-Centrum Ingatlanhasznosító Kft. a kivitelezéshez szükséges fedezetet bemutatta, a munkát megrendelte, azt a kivitelezés befejezésével jegyzőkönyvben átvette, teljesítésigazolást kiadta, a számlát 45 napos fizetési határidővel befogadta. A fizetési határidő lejárta után felszólításra sem fizette ki a munka ellenértékét.

A cég a számla kiállítása után az áfát a jogszabálynak megfelelően be kellett, hogy fizesse, így nem csak a munka ellenértéke hiányzik, még az áfa összege is terheli a céget.
“Alvállalkozóink, beszállítóink naponta érdeklődnek. Mivel kisvállalkozásokról van szó, a megélhetésük került veszélybe. Többszöri érdeklődésünkre a megrendelő különböző indokra hivatkozva húzza a kifizetést!
Mivel más lehetőségünk nincs (a hivatalos felszólítások nem értek el eredményt), a rendőrség és a Városkép Kft. engedélyét megkérve az épület előtt adunk hangot elégedetlenségünknek” – írja közleményében a kft.

Előző sztori

130 ezret “ért” a sándorfalvi gyorshajtás

Következő sztori

Többtonnás könyvadomány gyergyói településeknek