A kkv-k negyede számít versenyhelyzete javulására az idén

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kis- és középvállalkozások (kkv) negyede számít versenyhelyzetének javulására, a többség pedig változatlan versenypozícióval számol a következő egy évre – közölte legutóbbi kkv kutatásának eredményeit a K&H Bank kedden.

A 2011 első negyedévében megkérdezett vállalatvezetők többsége, 58 százaléka stagnáló saját versenypozíciót vár az idén a tavaly ilyenkor jellemző 52 százalékos arányhoz képest, míg versenyhelyzetének romlására a kkv-k 14 százaléka számít.
A közepes méretű vállalkozásoknál valamivel pozitívabb a kép, közülük minden harmadik cég javuló versenypozícióra számít.
A felmérésben részt vevő hazai vállalkozások leginkább a belföldi kisvállalatokat és a multinacionális cégeket tartják versenytársnak. Jóval kisebb mértékben veszélyeztetik működésüket a távol-keleti, illetve az unió országainak vállalkozásai, miközben csupán minden tizedik kkv tekinti konkurenciának a kelet-európai cégeket.
Az ipari és szolgáltató cégek elsősorban a többi belföldi céget tekintik versenytársnak, a kereskedelmi szektorban pedig a hazai és a multinacionális cégeket egyforma arányban jelölték meg konkurenciának a cégvezetők. A távol-keleti cégek elsősorban a budapesti és Pest megyei cégek számára jelentenek versenyt.

Előző sztori

Csökkent a kiskereskedelmi forgalom márciusban

Következő sztori

Rögbi: eseménydús szegedi hétvége felemás sikerekkel + FOTÓK