Közélet

Vona szerint a csendőrség kiegészíti a rendőrséget

Vona szerint a csendőrség kiegészíti a rendőrséget

2011. április 20., szerda
Vona szerint a csendőrség kiegészíti a rendőrséget

Megalakult a csendőrség Tiszavasváriban; a jobbikos vezetésű szabolcsi városban csütörtökön tartott rendezvényen Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédében történelmi jelentőségűnek nevezte a szervezet megalakítását, hangsúlyozva, a csendőrséget nem a rendőrség ellen, hanem annak kiegészítésére hozták létre. A Szent Mihály-téri református templom előtt mintegy kétszázan gyűltek össze, a tíz csendőr sorfalat állva várta az ünnepségre érkezőket.

A "Csendőrség" feliratú pólót, fekete nadrágot és sapkát viselő csendőröket

Fülöp Erik

, Tiszavasvári jobbikos polgármestere, valamint

Vona Gábor

, a Jobbik elnöke köszöntötte. A városvezető a szervezet kiemelt feladatául a bűnmegelőzést, a város közbiztonságának helyreállítását, valamint a lakosság a közrendbe vetett bizalmának visszaállítását jelölte meg. Fülöp Erik úgy fogalmazott, senkinek sem kell félnie a szervezettől, aki "viszont bűnt követett el, az rettegjen". Vona Gábor, a Jobbik elnöke történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, kijelentve: a csendőrség megalakításával senki sem nem akarja a közrend fenntartásának jogát elvenni a rendőrségtől. "Mindenki tiszteletben tartja azt, hogy az állam monopóliuma a rendőrség fenntartása" - jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy a belügyminisztériumnak nem "féltékenykednie kellene" az ilyen kezdeményezésekre, hanem segítenie és támogatnia őket. Vona Gábor ugyanakkor hangsúlyozta: nem a rendőrség ellen és helyett, hanem rendőrséget kiegészítő feladattal jött létre a csendőrség Tiszavasváriban. Fülöp Erik csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Tiszavasváriban megalakítják a csendőrséget, amely a nap folyamán meg is kezdi közrendvédelmi feladatának ellátását a településen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.