Vízilabda: megvannak a magyar válogatott vb-ellenfelei

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország férfi vízilabda-válogatottja a 2008-as Európa-bajnok Montenegróval, a vb-második Spanyolországgal és Kazahsztánnal játssza a csoportmérkőzéseket a júliusi, sanghaji világbajnokságon, azaz a legerősebb csoportba került.

A magyarok nem szerepeltek sem a Világligában, sem a Világkupában, így csak a harmadik kalapból várhatták a sorsolást a pénteki sorsoláson. Azonban a nyolc közé jutást nem fenyegeti valós veszély: a négy csoportelső egyből a legjobb nyolc közé jut, a másodikok pedig a harmadikakkal keresztbejátszanak. A magyar érdekeltségű A csoport ellenfelei a nyolcaddöntőben a Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína alkotta négyesből kerülnek ki.
A nők helyzete sem könnyű: Magyarország a világbajnoki címvédő Egyesült Államokkal, a legutóbb olimpiai aranyérmes Hollandiával, továbbá szintén Kazahsztánnal került egy csoportba a waterpolo-world.com híre szerint.

A férfi kvartettek:
A csoport: Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán
B csoport: Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína
C csoport: Horvátország, Kanada, Brazília, Japán
D csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-Afrikai Köztársaság

A női torna csoportbeosztása:
A csoport: Hollandia, Egyesült Államok, Kazahsztán, MAGYARORSZÁG
B csoport: Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Üzbegisztán
C csoport: Oroszország, Görögország, Spanyolország, Brazília
D csoport: Olaszország, Kína, Kuba, Dél-afrikai Köztársaság.

A nőknél a vb-menetrend ugyanaz, mint a férfiaknál. (A kvartettekben utolsók a 13-16. pozíciókat osztják el majd egymás között.) Merész András együttese az A betűjelű négyes tagja, s az ő ágán a B csoport van.
A világbajnokságot július 16. és 31. között bonyolítják le, s a torna első három helyezettje jogot szerez a jövő évi londoni olimpián való részvételre.

Előző sztori

A Jobbik bemutatta a IV. Béla Tervet

Következő sztori

Egy szuperszámítógép második elemét adtak át Pécsen