Sport

Vízilabda: megvannak a magyar válogatott vb-ellenfelei

Vízilabda: megvannak a magyar válogatott vb-ellenfelei

2011. április 15., péntek
Vízilabda: megvannak a magyar válogatott vb-ellenfelei

Magyarország férfi vízilabda-válogatottja a 2008-as Európa-bajnok Montenegróval, a vb-második Spanyolországgal és Kazahsztánnal játssza a csoportmérkőzéseket a júliusi, sanghaji világbajnokságon, azaz a legerősebb csoportba került.

A magyarok nem szerepeltek sem a Világligában, sem a Világkupában, így csak a harmadik kalapból várhatták a sorsolást a pénteki sorsoláson. Azonban a nyolc közé jutást nem fenyegeti valós veszély: a négy csoportelső egyből a legjobb nyolc közé jut, a másodikok pedig a harmadikakkal keresztbejátszanak. A magyar érdekeltségű A csoport ellenfelei a nyolcaddöntőben a Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína alkotta négyesből kerülnek ki. A nők helyzete sem könnyű: Magyarország a világbajnoki címvédő Egyesült Államokkal, a legutóbb olimpiai aranyérmes Hollandiával, továbbá szintén Kazahsztánnal került egy csoportba a

waterpolo-world.com

híre szerint.

A férfi kvartettek:

A csoport:

Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán

B csoport:

Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína

C csoport:

Horvátország, Kanada, Brazília, Japán

D csoport:

Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-Afrikai Köztársaság

A női torna csoportbeosztása:

A csoport:

Hollandia, Egyesült Államok, Kazahsztán, MAGYARORSZÁG

B csoport:

Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Üzbegisztán

C csoport:

Oroszország, Görögország, Spanyolország, Brazília

D csoport:

Olaszország, Kína, Kuba, Dél-afrikai Köztársaság. A nőknél a vb-menetrend ugyanaz, mint a férfiaknál. (A kvartettekben utolsók a 13-16. pozíciókat osztják el majd egymás között.)

Merész András

együttese az A betűjelű négyes tagja, s az ő ágán a B csoport van. A világbajnokságot július 16. és 31. között bonyolítják le, s a torna első három helyezettje jogot szerez a jövő évi londoni olimpián való részvételre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.