Közélet

Újabb könyvadományt vittek Délvidéknek

Újabb könyvadományt vittek Délvidéknek

2011. április 30., szombat
Újabb könyvadományt vittek Délvidéknek

Általános iskolás tankönyveket és kortárs szépirodalmi műveket tartalmazó ajándékcsomagokat vehettek át április 27-én Újvidéken a Vajdasági Magyarok Szövetségének (VMSZ) irodájában a bánáti és szerémségi szórvány települések könyvtárai, iskolái és egyesületei.

Az adomány egyik részét a Csongrád Megyei Önkormányzat által összegyűjtött 500 darab könyv jelentette, a másik részét a zentai Ci-Fi központ gyűjtötte össze és ajánlotta fel. A Csongrád megyei könyvek adományozói a megyei fenntartású oktatási intézmények, a Munka Világa Közhasznú Egyesület, egy magánszemély, valamint a csanádpalotai könyvtár volt.

Losonczi-Tóth József

, a Csongrád Megyei Önkormányzat ifjúsági referense ez alkalomból kijelentette, hogy ismeretes számukra, hogy a vajdasági magyar diákok a központosított belgrádi tankönyvkiadó révén többnyire szerb nyelven kiadott, annak esetenként hibásan fordított változatát vehetik kézbe évről-évre. Érzékelték ezt a problémát, és elsősorban azzal tudnak segíteni – ahogy tették azt korábban is –, hogy gyűjtöttek könyveket a könyvtáraikból, iskoláikból.

Zsoldos Ferenc

, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) alelnöke elmondta, hogy nagy igény mutatkozik a házi olvasmányok iránt is. Ezt szervezik az MNT-n belül, amit szintén magyarországi támogatással vagy adományon keresztül szeretnének minél több iskolába eljuttatni. A szórvány iskolák nevében

Hudák Edit

feketetói tanítónő köszönte meg a könyveket. „A magyarországi tankönyveket általában az alsósok tanításában használják a tanítónők, a hazai tankönyvek kiegészítéseként. Nagyon szép könyvek, a gyerekek szeretik, sokat segít nekik a tanulásban.” A Délvidékre a Csongrád Megyei Önkormányzat gyűjtésében eddig 2000 könyv érkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.