Terjed a mobilfizetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az okostelefonok térnyerésével nagy mértékben megváltoznak a felhasználói szokások, így például egyre jobban terjed a mobilbankolás vagy a mobilfizetés.

A Világgazdaságnak nyilatkozó Burián-Kozma Gábor, az Accenture banki iparágának igazgatója szerint a szolgáltatóknak érdemes meglovagolni az új modellekben rejlő üzleti lehetőségeket. Magyarországon a fejlettebb országokat is megszégyenítően aktívnak bizonyulnak a felhasználók a mobilfizetések terén, így például mindennapossá vált, hogy mobiltelefonon intézik a parkolást, vagy a mozijegyek vásárlását. A világhálón gyorsan terjed a bankolás, az aktív netes bankolók aránya az elmúlt öt évben évi 26 százalékkal bővült, közel a kétszeresével annak, ahogy egyébként a magyarországi internetes tábor gyarapszik. A banki szolgáltatásokat rendszeresen a világhálón elérő hazai ügyfelek száma a múlt év végére meghaladta az 1,1 milliót.

Előző sztori

Hátország: nem bírtak a Gyulával a Hüvös-fiúk + FOTÓK

Következő sztori

Egy órán belül feloszlathatóak lesznek a félelemkeltő gyűlések