Gazdaság

Terjed a mobilfizetés

Terjed a mobilfizetés

2011. április 28., csütörtök
Terjed a mobilfizetés

Az okostelefonok térnyerésével nagy mértékben megváltoznak a felhasználói szokások, így például egyre jobban terjed a mobilbankolás vagy a mobilfizetés.

A

Világgazdaságnak

nyilatkozó

Burián-Kozma Gábor

, az Accenture banki iparágának igazgatója szerint a szolgáltatóknak érdemes meglovagolni az új modellekben rejlő üzleti lehetőségeket. Magyarországon a fejlettebb országokat is megszégyenítően aktívnak bizonyulnak a felhasználók a mobilfizetések terén, így például mindennapossá vált, hogy mobiltelefonon intézik a parkolást, vagy a mozijegyek vásárlását. A világhálón gyorsan terjed a bankolás, az aktív netes bankolók aránya az elmúlt öt évben évi 26 százalékkal bővült, közel a kétszeresével annak, ahogy egyébként a magyarországi internetes tábor gyarapszik. A banki szolgáltatásokat rendszeresen a világhálón elérő hazai ügyfelek száma a múlt év végére meghaladta az 1,1 milliót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.