Közélet

Tavaszi nagytakarítás Kecskéstelepen

Tavaszi nagytakarítás Kecskéstelepen

2011. április 22., péntek
Tavaszi nagytakarítás Kecskéstelepen

Veszélyes aszfalthalom a kiserdőben

Szentmihály, Móraváros és a Cserepes sori cigányság mellett a Kecskés István-telepen is megmozdultak a helyi lakosok, hogy húsvét közeledtével rendbe tegyék környezetüket. A városrész lakói ismét Nógrádi Tibor invitálására fogtak bele a tavaszi „köztértakarításba”, hogy megpróbálják megtisztítani a Szabadkai út melletti részeket, valamint a belső utcákat az évek óta felgyülemlett szeméttől. Szeged költségvetése forrásokat vont el a környezetgazdálkodási kft.-től, így a kertvárosi részek közterületeinek rendbetételéhez is nyilvánvalóan kevesebb pénz fog jutni. A helyiek azonban – átérezve a helyzetet – egyre több városrészben önmaguk próbálják segíteni, vagy épp megoldani ezt a munkát. A városi forrásokból a Szabadkai úton elvégzett fűnyírás és útmenti hulladékgyűjtés után a lakosok is megmozdultak. Szándékuk minden esetben nyitott kapukara talál a takarításokat végző városi cég vezetésénél, akik járművekkel, zsákokkal, szerszámokkal járulnak hozzá a tavaszi önkéntes munkákhoz. A kecskési vállalkozók is aktívan segítik a városrész csinosítását, így többek között a helyi dísznövénykertészet ingyen virágokat ajánlott fel, a szikvízkészítő pedig a közel harminc önkéntes takarítónak a szomjoltását segítette. A nap végére mintegy kétszáz zsáknyi hulladékot sikerült összeszedni, melyet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. folyamatosan fog elszállítani.

Titkos aszfalttemető

Sajnos – mintegy évtizedes mementóként – a Szabadkai úti vasútátkelőhely korábbi felújításából elbontott, veszélyes hulladéknak minősülő aszfalthalom továbbra is a közeli fás rész altalaját borítja, holott annak idején a munkát végzők ennek az elszállítását és ártalmatlanítását is bőven felszámolták a megrendelőnek. Az egészségre és a környezetre is ártalmas hulladéknak az elszállítása viszont már meghaladja a helyiek, de még a városi környezetgazdálkodási vállalt erejét is. A városrész képviselője, Nógrádi Tibor hamarosan egyeztető tárgyalást kezdeményez az illetékes hatóságokkal a helyzet mielőbbi megszüntetésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.