/

Solymos: Helyreigazító döntéssel lehet vége a rendkívüli állapotnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívüli pénzügyi állapotot jelentett be a két héttel ezelőtti közgyűlést követően Botka László polgármester Szegeden. Az MSZP-n kívül a közgyűlés minden pártja túlzónak, hisztérikusnak találta a kommunikációt. Mi most Solymos László alpolgármestertől azt kérdeztük, mi változott a város életében s meddig tart ez az állapot.

„A legutóbbi közgyűlésen a Fidesz és a Jobbik képviselői egy olyan költségvetés-módosítást ‘irányoztak elő’, melyet az önkormányzati cégek részéről több veszteséges üzleti terv alakított át. Emiatt egyrészt többlet városi támogatás igénye merült fel a cégek részére, másrészről a korábbi elfogadott költségvetéshez képest pénzt hagy az önkormányzat egyik vállalatánál, az IKV-nál, tehát nem akkora összeget kell az IKV-nak az önkormányzat számlájára bérleti díjakból befizetni, mint ahogy azt eredendően a büdzsé elfogadásával meghatározta. Ezzel mintegy 500 millió forintnyi mínuszt teremtettek a költségvetésben, éppen ezért született az a döntés, hogy az önkormányzat jogszabály, illetve szerződés által le nem kötött kötelezettségvállalásaiból, pénzügyi kereteiből szabadon felhasználható kereteket egyelőre zároljuk” – felelt kérdésünkre Solymos László. Az alpolgármester arra a felvetésükre, miszerint egyik párt sem támogatta az MSZP-n kívül a rendkívüli pénzügyi állapot bevezetését, úgy felelt, hogy ezeknek a pártoknak akkor kellett volna ezen gondolkodni, amikor a negatív üzleti tervek elfogadásával befolyásolták a költségvetést, hozzátéve, hogy a következő közgyűlésre be kell hozni egy helyreigazító döntést, amennyiben ez megszületik, felfüggeszthető ez a rendkívüli állapot.

Előző sztori

Színházbelépőink nyertesei!

Következő sztori

A Continental árbevétele 20 százalékkal nőtt az első negyedévben