/

Sikeres negyedévet zártak a pénzügyőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága 2011. év első negyedévében is az elvárásoknak megfelelően végezte munkáját és hozta az előírt bevételeket – közölte portálunkkal Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy, sajtófelelős.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, illetve a Vám- és Pénzügyőrség szervezetének integrációját követően zökkenőmentesen folytatták munkájukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal égisze alatt a pénzügyőrök határon és belterületen egyaránt.

Emelkedő forgalom Röszkén

Az első negyedév végén megállapítható, hogy a szerb határszakaszon a forgalom emelkedő tendenciát mutatott, hiszen amíg 2010 első negyedévében alig több mint egymillió utas lépte át Magyarország határát Röszkén, Tompán és Hercegszántón, addig 2011 első negyedévében az utasok száma meghaladta az egymillió-háromszázezret. Emelkedett az Európai Unió külső, szerb határán be- és kilépő járművek száma is, mivel tavalyi évben 333 ezer személygépjármű, 80 ezer tehergépjármű lépte át a határokat, idén több mint 370 ezer személygépjármű és 90 ezer tehergépjármű jelentkezett ki- és belépésre.

Növekedett a felderített esetek száma

no images were found

A forgalom növekedése is hozzájárult ahhoz, hogy a Dél-Alföldön a pénzügyőrök kiemelkedően teljesítettek a felderítések esetszáma és hatékonysága tekintetében. A határon és belterületen végzett ellenőrzések majdnem kilencezer esetben jártak eredménnyel. Szabálysértésre több mint kétezer-hatszáz esetben derítettek fényt, amelyek jellemzően a vámszabályok megsértésén és áru hamis megjelölésén alapultak.
Színes képet mutat a felderített bűncselekmények palettája is, hiszen az összesen 116 bűncselekményből, melynek legnagyobb hányadát a csempészet tette ki, számos esetben előfordult szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogok megsértése, bélyeghamisítás, jövedéki orgazdaság, visszaélés jövedékkel, közokirat-hamisítás, visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel, továbbá kábítószerrel és embercsempészet bűncselekmény felderítése. A pénzügyőrök a három hónap leforgása alatt két esetben tettek feljelentést hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A jövedéki termék a sláger

A bevezetett eljárások során továbbra is a jövedéki termékek vezetik a lefoglalások listáját. Amíg 2010 első negyedévében 2.788 liter alkoholt és 83.224 doboz cigarettát összesen több mint 52 millió forint értékben, addig 2011 azonos időszakában 4.492 liter alkoholt, illetve 104.298 doboz cigarettát összesen 73 millió forint értékben foglaltak le a pénzügyőrök.
A bevételek tekintetében is sikeres negyedévet zárt a Dél-alföldi Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság, hiszen a vám és jövedéki szakterületen realizált bevételek közel 27%-kal haladták meg az adott időszakra előírt bevételi összeget.

no images were found

Előző sztori

SZTE TIK – üvegtető

Következő sztori

Felborult egy autókat szállító tréler az M5-ös autópályán