Közélet

Magyarország támogatja Izland unióhoz való csatlakozását

Magyarország támogatja Izland unióhoz való csatlakozását

2011. április 27., szerda
Magyarország támogatja Izland unióhoz való csatlakozását

A magyar elnökség, tekintettel a tagjelölt Izland felkészültségére, elkötelezett támogatója a szigetország Európai Unióhoz való csatlakozási folyamatának - közölte a Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint április 26-27-én, Izlandon került sor az EU-Izland parlamenti vegyes bizottság ülésére. Az eseményen az Európai Unió Tanácsának elnökségét

Ódor Bálint

, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, európai igazgató képviselte, aki ezen kívül kétoldalú megbeszéléseket is folytatott partnereivel Izland csatlakozási folyamatáról. Izland 2010 júliusában kezdte meg a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval. Jelenleg a Bizottság vezette átvilágítási folyamat zajlik, az előzetesen meghatározott menetrend szerint. A magyar elnökség, tekintettel a tagjelölt felkészültségére, elkötelezett támogatója a szigetország csatlakozási folyamatának. A június végére tervezett csatlakozási tárgyalási fordulón több, akár öt fejezet megnyitása is napirendre tűzhető - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.