/

Laptopok a kisdiákoknak + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Béke Utcai Általános Iskolában egy hatodikos németórán mutatták be a diákok pedagógusuk segítségével, hogyan s mire tudják használni azokat a diák-laptopokat, amit Szeged városa nyert egy TÁMOP pályázat keretében. A város hat oktatási intézménye között osztott szét 664 gépet, ebből a Béke utcai iskola 250-et kapott.

A tanintézmény igazgatója, Mészáros Zsolt portálunknak elmondta, hogy nemcsak informatika órán használják majd az eszközöket a diákok, hanem az oktatás minden szintén kamatoztathatják az új laptopokat. A pályázat záró rendezvényén példát is láthattunk erre: egy hatodikos németórán mutatta be a meghívottaknak a pedagógus, hogy kell a diákoknak egy hegyről és a hozzá kötődő meséről információkat gyűjteni német nyelvű oldalról, hogy az előre megszerkesztett feladatlapokat kitöltsék.
Solymos László alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy a mai kor vívmányainak a biztonságos használatára készíthetőek fel a diákok.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében nyert Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatást nyert a „Tanulói laptop program Szeged MJVÖ oktatási intézményeiben” című TÁMOP-pályázat keretében még 2010-ben. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg 2010. május 1. – 2010. december 31 közötti időszakban. A támogatás összege 89 193 080 forint.

no images were found

Előző sztori

Egyházi működtetésbe adja gyermekvédelmi otthonait a Csongrád Megyei Önkormányzat

Következő sztori

Három nap majális a Ligetben és a Zápor-tónál