Sport

Labdarúgás: nem bírt a Bakssal az FK + FOTÓK

Labdarúgás: nem bírt a Bakssal az FK + FOTÓK

2011. április 4., hétfő
Labdarúgás: nem bírt a Bakssal az FK + FOTÓK
Az FK 1899 Szeged a tavaszi első forduló mérkőzését pótolta vasárnap délután, ám a mai meccstől függetlenül már a felsőházba jutott a Hüvös-alakulat. A Baks elleni összecsapás tétje az volt, hogy hány ponttal kezdheti meg a rájátszást a kék-fekete együttes. Egy fordulatos találkozón végül osztozni kellett a pontokon a csapatoknak. Izgalmas körülmények között és paprikás hangulatban véget ért ifi mérkőzés megadta az alaphangulatot a szép számú szurkolónak. Ennek ellenére kissé mintha álmosan kezdte volna a találkozót a hazai gárda. Az összecsapás első harmadában a vendégek akarata érvényesült jobban, ami meg is hozta számukra a vezető találatot. Kiss került a védők mögé, és remek beadását Ruzsinszky a hazai védőt megelőzve bólintotta a hosszú sarokba. A gól felébresztette az FK-t egyre több akciót dolgozott ki, több veszélyes szegedi támadás született. Ez a lendület végül a második félidő elején egyenlítést hozott. Egy jobb oldali szögletet követően a baksi kapus kitenyerelt labdáját Dóra öt méterről félfordulattal rúgta be a hálóba. Ezután jobbára a középpályán folyt a játék, egy-egy veszélyes akción kívül nem forogtak veszélyben a kapuk. A látottak alapján elmondható, hogy igazságos döntetlen született.

Megyei II. osztály Homokhát csoportjának 15. fordulójában

FK 1899 Szeged – Baks 1-1 (0-1). Szeged, műfű 200 néző. Vezette: Juhász. FK 1899 Szeged: Brunczvik – Imre, Meszes Cs., Dervaderics, Dóra, Nagy, Burzon (Túróczi 65'), Gonda, Ács (Bakó 70'), Turján, Herczeg (Holecska 46'). Edző Hüvös Gábor. Baks KSE: Ádok – Bereczki, Székesi, Tóth, Kasza, Vári, Kiss (Kovács 52'), Szentmártoni (Kapornay 63'), Ruzsinszky, Kurucsai, Fülöp (Bánfy 76'). Edző: Bozó Csaba. Gólszerzők: Dóra, ill. Ruzsinszky Jók: Meszes Cs., Dervaderics, Nagy, ill. Székesi, Szentmártoni, Ruzsinszky, Fülöp, Kiss. Hüvös Gábor: "Az alapszakasz rájátszásának utolsó fordulójában, ha mindent egybevetünk és a két csapat helyzetkihasználását nézzünk reális eredmény született. Meddő mezőfölényt produkáltunk az egész mérkőzésen, de a kidolgozott akcióinkat gólra nem tudtuk váltani. A rájátszásban a feljutó helytől mindössze négy ponttal vagyunk, ami a két éves megye másodosztályú múltunkat említve mindenképpen pozitív teljesítmény, és ahogy az lenni szokott az FK-nál, az igazi rangadók még jobban motiválják a csapatot. Külön büszkeség, hogy közel 200 néző tekintette meg a találkozót. Köszönet az ultráknak a töretlen lelkesítő szurkolásért. Megyünk előre, mindörökké Szeged!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.