Labdarúgás: fordulatos meccset bukott az UTC Tápén

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába vezetett még a szünetben, kikapott a Tápé otthonában az újonc Ujszegedi TC a labdarúgó megyei I. osztály 21. fordulójában. A hazai együttes kapusa, Kispéter Zoltán remek napot fogott ki, míg a vendégek portásának ezúttal nem ment annyira, el is úsztak a pontok…

Gidai Sándor klubelnök foglalt helyet az UTC kispadján szombaton, miután a múlt héten a Mórahalom ellen piros lappal büntetett Pálfy Zoltán vezetőedzőt a fegyelmi bizottság május 2-áig eltiltotta. Az igen kemény talajú pályán büntetővel indult az alsóházi rangadó: a hazai együttes már az 1. percben tizenegyeshez jutott, miután a vendégek egyik védőjének kezén csattant a labda a tizenhatoson belül (az UTC vezetése szerint véleményes volt az eset, mert játékosuk háttal állt, úgy rúgták a könyökének a bőrt). Markó Tibor volt az ítélet-végrehajtó, s nem is ismert kegyelmet, azonnal vezetést szerzett csapatának; 1-0. Az első félidő további részében rengeteg hibát láthattak a nézők, illetve azt, hogy a hátrányba került látogatók átvették a kezdeményezést. Sikerült is fordítaniuk, hiszen előbb Joó György, majd Szabó László talált az amúgy kiválóan védő Kispéter Zoltán hálójába; 1-2.

A szünetre tehát még előnnyel vonulhatott az UTC, ám a második játékrész kezdetén nem sokáig örülhetett: Fejsze Norbert 18 méteres löketével egyenlített a Tápé; 2-2. Hozzá kell tenni, a gólban kicsit Béry István kapus is ludas volt, aki talán háríthatott volna. Nem sokkal később emberhátrányba kerültek a hazaiak, miután Markó Tibor sípszó előtti labdaelrúgásért megkapta második sárga lapját. A félidő közepén visszaszerezhette volna a vezetést a vendéggárda, azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette találatukat. (Ezt az ítéletet is vitatta az UTC, mondván: az alapvonal közeléből befelé ívelődő labdára hátrábbról robbant be a játékosuk.) További helyzeteket is kialakítottak Mazuláék, azonban nem tudtak túljárni Kispéter kapus eszén. A Tápé sem mondott le a támadásokról, s erőfeszítéseiket végül siker koronázta a hajrában: egy középre ívelt szabadrúgásra a hosszúnál Kecskés Miklós érkezett, s kihasználva a hálóőr és a védők késlekedését, hibáját közvetlen közelről megszerezte együttese harmadik gólját, melyre már nem érkezett válasz; 3-2.

Ezzel a győzelmével a Tápé 19 pontos, s megelőzte a 17 pontot gyűjtött UTC-t, mely így a tizenharmadik helyre csúszott vissza. Jaksáékra igencsak fontos ütközet vár a jövő héten, hiszen április 16-án (szombaton) 17 órai kezdettel a sereghajtó Üllést fogadják. Ha valahol, hát ott mindenképpen be kell gyűjteniük a három pontot, hogy megkezdhessék végre a felzárkózást a középmezőnyhöz, s ne kelljen hátrafelé nézegetniük.

A labdarúgó megyei I. osztály 21. fordulójában:

Tápé ESK – Ujszegedi TC 3-2 (1-2). Tápé, 100 néző, vezette: Brezovai Zoltán.
Tápé: Kispéter – Horváth, Kecskés, Farkas Z., Kövecs, Jenei (Miklós), Fejsze, Farsang (Kenderesi), Kozó, Markó, Révész (Kőszegi). Vezetőedző: Stetakovic Marinko.
UTC: Béry – Farkas Sz., Török (Vékes), Joó, Kovács S., Szabó L., Szántó, Jaksa, Laudisz, Tóth Z., Mazula. Elnök: Gidai Sándor.
Gólszerző: Markó (2′ – 11eből), Fejsze (56′), Kecskés (83′), illetve Joó (32′), Szabó L. (44′)
Kiállítva: Markó (62′)

Gidai Sándor, az UTC elnöke: „Irreális, kőkemény talajú pályán szenvedtünk vereséget. Sok hibával tarkított, fordulatos meccset játszottunk erénytelen játékvezetés mellett. Sok helyzetünk volt, Kispéter számos bravúrt mutatott be. Ma a két kapus közötti különbség döntött elsősorban. A következő fordulóban mindenképpen meg kell vernünk az Üllést.”

Előző sztori

Műsorújság: a Telin TV vasárnapi műsora

Következő sztori

Matematikaversenyre készül a Bonifert-iskola + VIDEÓ