Sport

Labdarúgás: fordulatos meccset bukott az UTC Tápén

Labdarúgás: fordulatos meccset bukott az UTC Tápén

2011. április 10., vasárnap
Labdarúgás: fordulatos meccset bukott az UTC Tápén

Hiába vezetett még a szünetben, kikapott a Tápé otthonában az újonc Ujszegedi TC a labdarúgó megyei I. osztály 21. fordulójában. A hazai együttes kapusa, Kispéter Zoltán remek napot fogott ki, míg a vendégek portásának ezúttal nem ment annyira, el is úsztak a pontok...

Gidai Sándor

klubelnök foglalt helyet az UTC kispadján szombaton, miután a múlt héten a Mórahalom ellen piros lappal büntetett

Pálfy Zoltán

vezetőedzőt a fegyelmi bizottság május 2-áig eltiltotta. Az igen kemény talajú pályán büntetővel indult az alsóházi rangadó: a hazai együttes már az 1. percben tizenegyeshez jutott, miután a vendégek egyik védőjének kezén csattant a labda a tizenhatoson belül (az UTC vezetése szerint véleményes volt az eset, mert játékosuk háttal állt, úgy rúgták a könyökének a bőrt).

Markó Tibor

volt az ítélet-végrehajtó, s nem is ismert kegyelmet, azonnal vezetést szerzett csapatának; 1-0. Az első félidő további részében rengeteg hibát láthattak a nézők, illetve azt, hogy a hátrányba került látogatók átvették a kezdeményezést. Sikerült is fordítaniuk, hiszen előbb

Joó György

, majd

Szabó László

talált az amúgy kiválóan védő

Kispéter Zoltán

hálójába; 1-2. A szünetre tehát még előnnyel vonulhatott az UTC, ám a második játékrész kezdetén nem sokáig örülhetett:

Fejsze Norbert

18 méteres löketével egyenlített a Tápé; 2-2. Hozzá kell tenni, a gólban kicsit

Béry István

kapus is ludas volt, aki talán háríthatott volna. Nem sokkal később emberhátrányba kerültek a hazaiak, miután Markó Tibor sípszó előtti labdaelrúgásért megkapta második sárga lapját. A félidő közepén visszaszerezhette volna a vezetést a vendéggárda, azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette találatukat. (Ezt az ítéletet is vitatta az UTC, mondván: az alapvonal közeléből befelé ívelődő labdára hátrábbról robbant be a játékosuk.) További helyzeteket is kialakítottak Mazuláék, azonban nem tudtak túljárni Kispéter kapus eszén. A Tápé sem mondott le a támadásokról, s erőfeszítéseiket végül siker koronázta a hajrában: egy középre ívelt szabadrúgásra a hosszúnál

Kecskés Miklós

érkezett, s kihasználva a hálóőr és a védők késlekedését, hibáját közvetlen közelről megszerezte együttese harmadik gólját, melyre már nem érkezett válasz; 3-2. Ezzel a győzelmével a Tápé 19 pontos, s megelőzte a 17 pontot gyűjtött UTC-t, mely így a tizenharmadik helyre csúszott vissza. Jaksáékra igencsak fontos ütközet vár a jövő héten, hiszen április 16-án (szombaton) 17 órai kezdettel a sereghajtó Üllést fogadják. Ha valahol, hát ott mindenképpen be kell gyűjteniük a három pontot, hogy megkezdhessék végre a felzárkózást a középmezőnyhöz, s ne kelljen hátrafelé nézegetniük.

A labdarúgó megyei I. osztály 21. fordulójában:

Tápé ESK – Ujszegedi TC 3-2 (1-2).

Tápé, 100 néző, vezette: Brezovai Zoltán.

Tápé:

Kispéter – Horváth, Kecskés, Farkas Z., Kövecs, Jenei (Miklós), Fejsze, Farsang (Kenderesi), Kozó, Markó, Révész (Kőszegi). Vezetőedző: Stetakovic Marinko.

UTC:

Béry – Farkas Sz., Török (Vékes), Joó, Kovács S., Szabó L., Szántó, Jaksa, Laudisz, Tóth Z., Mazula. Elnök: Gidai Sándor.

Gólszerző:

Markó (2' – 11eből), Fejsze (56'), Kecskés (83'), illetve Joó (32'), Szabó L. (44')

Kiállítva:

Markó (62') Gidai Sándor, az UTC elnöke:

„Irreális, kőkemény talajú pályán szenvedtünk vereséget. Sok hibával tarkított, fordulatos meccset játszottunk erénytelen játékvezetés mellett. Sok helyzetünk volt, Kispéter számos bravúrt mutatott be. Ma a két kapus közötti különbség döntött elsősorban. A következő fordulóban mindenképpen meg kell vernünk az Üllést.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.