Kultúra

Közel száz pedagógus látogatott el az Ópusztaszerre

Közel száz pedagógus látogatott el az Ópusztaszerre

2011. április 6., szerda
Közel száz pedagógus látogatott el az Ópusztaszerre

Csaknem száz pedagógus látogatott el az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba április 1-jén, a szezonnyitás napján.

A tanárok a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjának X. országos konferenciájára érkeztek Szeged városába, s a kétnapos konferencia első napján voltak az Emlékpark vendégei. Körülbelül 3 órát töltöttek Ópusztaszeren, megtekintették a megújult Feszty-körképet, az új panoptikumokat, s részt vettek a "Volt egyszer egy oskola..." nevet viselő múzeumpedagógiai programon. A múltidéző tanórán - most kivételesen diákként - ők próbálhatták ki első ízben az új palavesszőket és palatáblákat.

Mivel április elsején elkezdődött a szezon az Emlékparkban, az olvasóköri kemence is beindult: frissen sült bodagot kóstolhattak a skanzen épületeinek, dédapáink világának, életmódjának megismerése közben. Az ópusztaszeri kirándulást a Nomád parkban megtartott lovasíjász bemutató zárta. A pedagógusok személyesen is megtapasztalhatták, miért érdemes ellátogatni többször, hosszabb időre a Nemzeti Történeti Emlékparkba, és ígéretet tettek rá, hogy diákcsoportokkal újra meglátogatják történelmi emlékhelyünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.