Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: Szolnok elleni helytállással zárta az alapszakaszt a Szedeák (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Esélyeshez méltó módon, könnyed, látványos játékkal húzta be a Szolnoki Olaj a Szedeák elleni meccset, ezzel az alapszakaszelsőségét ünnepelheti, míg a Szedeák emelt fővel hagyhatta el a parkettet, remekül helytálltak a sokkal erősebb ellenféllel szemben Fodor Péter tanítványai. Bryson McKenzie gyenge félidő után szépen búcsúzott. A találkozót online közvetítettük.

Fergeteges hangulatú mérkőzésen búcsúztatta az alapszakaszt a Szedeák és a Szolnok, hiszen a vendégek több száz szurkolója végig hazai pályát varázsolt a parádésan játszó Báder Mártonéknak buzdításával. Nem csak az alapszakasz, hanem Bryson Bruce McKenzie is búcsúzott e találkozóval – egy ideje tudvalevő volt, hogy az amerikai légiós center és a csapat útjai elválnak az alapszakasz végén. Ennek megfelelően rövid búcsúztatással kezdődött a találkozó, majd a labda vette át a főszerepet.
Nebojsa Dukics egy sikeres büntetőjével még vezetett is a Szedeák nagynevű riválisa ellen, majd Báder gyorsan fordított, Ivory Clark pedig hárompontossal rojtozta a gyűrű hálóját – gyorsan helyreállt a világ rendje és átvette a kezdeményezést a Szolnok. Az első negyed ennek ellenére sokáig szoros maradt, rengeteg büntető, csapat- és személyi hibák tördelték a játékot, végül a negyed végére meglódult az Olaj olajozottan működő gépezete és kilenc pontos előnyre tettek szert Pór Péter fiai (17-26).
A folytatásban a Szolnok lassan tovább növelte az előnyét, légiósaikat és válogatott játékosaikat nem lehetett tartani, így nem is csoda ha a 18. percben már 20 pont fórba kerültek (35-55). A félidőre az egész első játékrészben jól játszó Drahos Gábor és Dukics révén valamelyest faragott hátrányából Fodor Péter vezetőedző alakulata (42-61). A Szedeák hátrányának oka elsősorban az eladott labdák (9-5), a kevés szerzett lepattanó – McKenzie nem remekelt a palánk alatt sem támadásban sem védekezésben – (6-13), valamint az Olaj remek külső dobásai voltak.
A folytatásban azonban McKenzie-t mintha kicserélték volna sorra kezdte dobni a közelieket, igaz közben a Szolnok előnye, továbbra is remek külső dobásaiknak, és a Fodor Mártonék támadójátékával szemben tehetetlen Szedeák védelemnek köszönhetően a 28. percre már harminc pontra nőtt (54-84). Ezt is tudták überelni a vendégek, hiszen egy perccel később ez már 33-ra nőtt, Fodor Péter időt is kért mielőtt teljesen bolondot csinál fia csapata a sajátjából. A negyed végén Vida Máté és McKenzie pontjai közé beékelődve egy Grebenár-zsák szimbolizálta a bajnokjelölt elképesztő főölényét és 31 pontos előnyét (59-90).
Az nem is lehetett kérdés, hogy meg lesz-e a száz részükről, ám a valóság és az örömjáték erre csaknem rácáfolt. 9-0-s szériával nyitotta a Szeged a záró játékrészt, Pór Péter időt is kért gyorsan – no nem mintha a 22-re csökkent szolnoki előny veszélyben forgott volna. Obie Trotter két kettesére – a második különösen szép egyéni akció végén született – Janou Rubin hármassal felelt (71-94), majd a lecsökkent előnyt Trepák Zoltán és Szabó Péter növelte újra 27 pontra. A Szedeák azonban összeszedte magát, valamint a vendégek eladott labdáit – s miközben a vezetőedzőjének Szolnokon játszó fia megdobta csapatának a századikat – sorra szerezte a pontokat. Gyakorlatilag a teljes csapat kivette részét az utolsó 14 szerzett pontból – stílszerűen a búcsúzó és nem mellesleg ismét dupla-duplázó McKenzie (20 pont, 10 lepattanó) közeli dobásával zárult a találkozó, s alakult ki a 88-103-as végeredmény.

A kilátogató népes szurkolótáborok egyikének sem lehet oka panaszra, a vendégek bajnokjelölt csapatuk parádés játékában gyönyörködhettek, s az alapszakaszgyőzelemet ünnepelhették gyakorlatilag kezdettől fogva, míg a hazai drukkerek emelt fővel a végsőkig küzdő Szedeákot láthattak, mely az utolsó pillanatig igyekezett tudása legjavát nyújtani.

Pór Péter szolnoki vezetőedző a találkozó után rendkívül elismerően szólt a Nyilasék egész éves teljesítményéről, gratulálva az újoncnak, aki győzelmei révén nem hogy bennmaradását biztosította, mint alapvetően kitűzött célt, de egy jó ideig komoly eséllyel bírt a nyolc közé kerülésre. Fodor Péter sem bosszankodott a találkozót követően, hiszen köztudott, hogy a Szolnokiak cseresora is magyar válogatottakkal van megszórva, és nem véletlenül esélyes a végső győzelemre, így mindezek tekintetbevételével a Szedeák remekül helytállt a jóval erősebb ellenféllel szemben.

Fodor Péter együttese ezzel a 12. helyen zárta az alapszakaszt, 9 győzelemmel (és 17 vereséggel) igazolva, hogy a szegedi csapatnak van helye az első osztályban, és a 9. helyért zajló rájátszásban nem is esélytelenül fog szerepelni a gárda.

Szép volt, fiúk, joggal jár a vastaps!

Férfi kosárlabda NB I/A, 26. forduló:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK 88-103 (17-26, 25-35, 17-29, 29-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Valovics I., Kapitány G., Márton L.; ellenőr: Benczur.
Szedeák: DRAHOS 15/3, RUBIN 19/3, Molnár M. 6/3, Dukics 13, MCKENZIE 20. Csere: Tanács 5/3, Nyilas 4, Kiss Zs., Vida 6. Vezetőedző: Fodor Péter.
Szolnok: TROTTER 18, HORVÁTH Á. 17/9, Budimir 11/6, CLARK 15/9, Báder 8. Csere: Fodor M. 11/3, Trepák 2, Vesztergom 8, Grebenár 6, Szabó P. 2, Gaál. Vezetőedző: Pór Péter.


Fodor Péter vezetőedző értékelése a találkozóról:


Pór Péter, a Szolnok mestere elismeréssel szól a Szeged alapszakaszbeli teljesítményéről:

Online közvetítésünk:

40. perc: A szolnoki drukkerek éltetik csapatukat, miközben a két csapat csak kötelességből játsza le az utolsó percet. Eladott labdák, jó védekezés, Clark-tripla, McKenzie-közeli a vége! 88-103. Vastaps mindkét oldalon!

39. perc: Nyilas hármasa rövid, de megtartjuk a lepattanót. Rubin ellen fault, két dobás, mindkettő benn, 86-100!

38. perc: Rubint faultolják tripla közben. Kettő benn a háromból, 82-100. Vida büntet kétszer, 84-100.

37. perc: Trotter kavargat, Vida labdát lop, Rubin indul, ziccer! 75-98. Fodor Marcié a százas, Molnáré a tripla majd Nyílé a közeli, 80-100!

36. perc: A szolnoki szurkerek épp most kezdtek a “Jászkunsági gyerek vagyok…” örökérvényű nótába, miközben Dukics dobhat büntetőt, 73-98!

35. perc: Trepák büntetőit a pukkanó papírzcskó sem zavarja meg, 71-96. Rubin triplája lejön, Szabó Péter középtávolija nem, 71-98.

34. perc: Trotter középről, 68-92. Tanács hármasa lecsorog. Trotter-Clark összjáték, lepattanó után marad náluk. Trotter elképesztően megveri egy az egyben Vidát. Te jóég hogy hagyta ott, 68-94. Rubin varázslatos hármasa! 71-94!

33. perc: Grebenár középtávolija lejön, McKenzie-é. A másik palánk alatt is terem a center és bedobja a közelit! 68-90! Szolnoki időkérés.

32. perc: Vida ellen fújnak, Rubin kosara mit sem ér. Kiss Zsolt ad remek labdát McKenzie-nek, kicsit dadog, fault szerencsére. Két dobás, benn, 66-90!

31. perc: McKenzie! Szépül az a búcsú! 2+1, megvan, 62-90! A szolnoki drukkerek már a bajnoki címet ünneplik. Azért az még odébb van. Vida szerez labdát, végigviszi, 64-90!

Vége a harmadik negyednek.

30. perc: Vida Máté közelről, Grebenár zsákja a válasz, McKenzie meg mégegyszer betalál palánk alól. Dudaszóval saját palánk alól gyűrűt ér a szegedi dobás, nem semmi lett volna ha bemegy… 59-90 a negyed vége.

29. perc: McKenzie dobhat ismét büntetőket, második nagyon rossz, 55-84. Vesztergomnál ér véget a sok gyors passz, aztán Fodor Márton labdacsenése után ziccer és szegedi időkérés. Kell is mert az elmúlt két percben csak nyomoztuk a labdát… 55-88.

28. perc: Támadásban rontunk, jön az Olaj. Fodor kavarja meg az egész szegedi védelmet, kiad Grebenárnak, csak kettes, de harmincat ér, 54-84.

27. perc: Drahos két büntetőjével és McKenzie egyik sikeresével 54-78! Vesztergom kétszer, 54-82.

26. perc: 50-76 Budimir kettesével. Fodor Marci két büntetőjével 50-78. Közben itt az est kellemes meglepetése: a Szeged Beton 9-8-ra verte a Vasast a Komjádiban!

25. perc: Száz alatt nem ússzuk meg, úgy tűnik. Mindenesetre most McKenzie szedi össze magát és a labdát, 50-74.

24. perc: Drahos labdát ad el, jön a Szolnok, de időt kérünk. Trepák triplája, 48-74.

23. perc: Most viszont jól tette fel közelről, 48-69! Horváth középtávolit hint, 48-71.

22. perc: Budimir közelről most, Horváth meg távolról, 46-69. McKenzie törne be, büntetődobások, kimaradnak… Nem túl látványos búcsú eddig Brysontól…

21. perc: McKenzie ront kezdés után. Budimir triplája, Rubin két büntetője, majd Drahosé, 46-64!

Ahogyan az várható volt a nagyobb játékerőt képviselő, bajnokesélyes vendégek irányítják a meccset, közel hússzal vezetnek, mezőnyszázalékuk is jobb (46-65), lepattanót kétszer annyit gyűjtöttek (6-13), és kevesebb az eladott labdájuk is (9-5). Mintegy 400 szurkolójuk révén pedig igazán otthon érezhetik magukat. A nézőszám kb. 1300 fő.

Nagyszünet.

20. perc: Dukics közelről, aztán Horváth messziről, 42-61 a félidő.

19. perc: Dukics összeszed egy kóbor lasztit, Tanács középtávolija lejön…. Drahos szépen teszi fel, a lecsorgót Rubin tenné zsákba egy kézzel, de már szabaddobás. Molnár keverget és tör be okosan, 2+1, beszédül a “jutalompont”, 40-55! Vesztergom dobását Clark négy ember között szedi össze. Fodor Marci triplájával 40-58.

18. perc: Horváth és Fodor Márton, 35-55, ez már húsz… Drahos gyorsan dob két büntetőt, 37-55!

17. perc: Drahost triplakísérletestül csapja le Clark. Csak két dobás benn, 33-48. Budimir magabiztosan süllyeszt el egy trojkát, 33-51. Tanács könnyed duplája után 35-51.

16. perc: Dukics közelije aztán szemben Clark távolija, 31-45. Horváth is hint egy hármast, 31-48. De elmentek!

15. perc: Báder ront, Tanács nem, tripla! 29-40! Tanács dob egy hátast egy szolnoki betörés után, sajnos a kosár ér, 29-42.

14. perc: Rubin szépen megy fel a gyűrűre, majd Grebenár szór egy kettest, 26-40. Tanácsé a lepattanó, de sikerül ismét eladni…

13. perc: Trotter középtávolival, aztán eladjuk a labdát, Trotter ismét, finom zsákolás, 24-38. Időt kér Fodor Péter.

12. perc: Rubin közelije, 21-32! Báder-büntetők, majd Drahos kosrara, 24-34.

11. perc: Fodor örül két pontnak, de nem Péter hanem Márton, aztán Drahos szépít, Báder büntetők, 19-32.

Vége az első negyednek.

10. perc: Nyíl triplája lejön, aztán földharc a labdáért, marad nálunk. Trotter csaknem zsákol termete ellenére, 15-24. Rubin zsákol is – termete ellenére! Trepák első pontjai és negyed vége, 17-26

9. perc: Kiss Zsolt is a pályán. Dukics közelije, aztán Clarké, 15-21. Trotter büntetőzik egy fault után, az első jó, a második McKenzie-é.

8. perc: Drahos duplája, Nyilas büntetői, 13-16. Rubin ügyetlenkedik, Trotter megszerzi a labdát, be is dobja a ziccert, fault, pluszegy is benn, 13-19.

7. perc: Clark büntetői, 9-16. Drahos két büntetővel válaszol, miután Horváth triplát ront. Drahos borul fel egy rossz hármas után aztán szolnoki lépéshiba.

6. perc: Clarknak remek bejátszás, benn is a zsákban, 9-14. Fodor Péter időt kér. Egyelőre sok szabálytalansággal tördelt a játék, csak úgy potyognak a büntetők. Báder blokkolja Tanács bejátszási kísérletét. Dukics állt egy hármasba, nem érte el a gyűrűt…

5. perc: Rubin lop labdát, 9-11! Budimir ellen fault, két dobás jön, csak egy benn, 9-12.

4. perc: Drahos szépen játszik be Dukicsnak, 7-7! Horváth dupla, pluszegy is jöhet, rossz, lepattanó övék, 7-11.

3. perc: Clark hármasa most rövid. Rubin tör be és harcol ki két dobást, 5-5! Trotter betörése után szép ziccer, 5-7.

2. perc: Báder Marcit éltetik, dob is két büntetőt a szakadatlan dübörgés közepette. Otthon érezheti magát. 1-2. Clark triplája, 1-5. Dukics büntetői, 3-5!

1. perc: A Szolnok kezd, de Drahos labdát lop, majd fault Dukics ellen, egyik büntetője benn, 1-0!

17.58: Utolsó számolgatás: összesen jelenleg mintegy ezer néző, ebből kb. háromszáz a szolnoki. A hangjuk alapján lehetnének sokkal többen is…

17.55: Bemutatások, külön köszöntik a vendégek népes szurkolótáborát. Külön köszöntés jár Bryson Bruce McKenzie-nek, a Szedeák hórihorgas kaliforniai centerének, aki ma lép pályára utoljára szegedi színekben. Reméljük, búcsúzóul zsákol még párat.

17.50: Megérkeztek a szolnoki ultrák a dobokkal és piros-fekete zászlaikkal is, a vendég nézők száma most már bőven kétszáz felett.

17.40: Mintegy kétszáz szurkoló lehet a vendégszektorban és kb. háromszor ennyi a szemben lévő lelátón akik a hazaiaknak szorítanak. És még bőven érkeznek.

17.30: Sok szeretettel köszöntjük a kosárlabda rajongóit az újszegedi sportcsarnokból ahol máris pályán a csapatok, a Szedeák és a Szolnok legjobbjai. Szép számmal érkeznek a szurkolók is, máris több százan vannak a lelátókon és sok szolnokira is számíthatunk ma este.

Várható kezdőötösök:
Szedeák: Drahos, Rubin, Molnár M., Dukics, McKenzie.
Szolnok: Trotter, Horváth Á., Budimir, Clark, Báder.

Korábban írtuk:

Népes szolnoki szurkolótáborra számíthatunk szombat este, az előzetes híresztelések szerint több száz vendégszurkoló várható. A hangulatra biztosan nem lesz panasz!

“Nincs vesztenivalónk, gátlások nélkül játszhatunk, előfordulhat, hogy összejön egy jó eredmény, bár a Szolnok erősebb és esélyesebb” – olvasható a bb1.hu-n Fodor Péter vezetőedző véleménye. “Az utolsó két meccs támadójátékával elégedettek lehetünk, a védekezésünk hagyott kívánnivalót, az nem olyan, amilyennek szeretném látni, pedig a listavezetőt csak akkor tudjuk megszorongatni, ha a hátsó alakzatunkat stabilizáljuk.”

Pór Péter, a vendégek mestere a Szedeák veszélyes indításaira és távoli bombáira figyelmeztet ugyanitt: “Nincs hiányzónk, mindenki egészséges, a legerősebb összeállításban lépünk pályára. A Szedeák hazai pályán értékes győzelmekkel már többször bizonyította, hogy a tabellán nála előkelőbb helyen álló csapatokat is képes legyőzni. (…) Hazai pályán mindig veszélyes a Szedeák, meg kell akadályoznunk a gyorsindításaikat, mert azok nagyon veszélyesek. Ezen kívül nagyon jó tripladobóik vannak, ezt legutóbb Szombathelyen bizonyították, ahol 18 hármasuk volt.”

Beharangozónk itt olvasható.

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál