Sport

Jégkorong: Sikorcin játéka kérdéses a divízió I-es vb-n

Jégkorong: Sikorcin játéka kérdéses a divízió I-es vb-n

2011. április 14., csütörtök
Jégkorong: Sikorcin játéka kérdéses a divízió I-es vb-n

A magyar jégkorong-válogatott összeállítása attól függ a vasárnap kezdődő divízió I-es világbajnokságon, hogy az ágyéksérüléssel kezelt Sikorcin Ladislav tudja-e vállalni a játékot. Ez péntek estig derül ki.

Ted Sator

szövetségi kapitány az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján azt is elmondta, még nem döntött arra vonatkozóan, hogy két kapus mellett 13 csatár és 7 hátvéd, vagy 12 támadó és nyolc védő kerüljön a 22-es keretbe. "Cél a feljutás, mindenki ezt várja tőlünk, a csapat készen áll a feladatra!" - jelentette ki a komoly NHL-es múlttal rendelkező amerikai szakvezető. "Több játékosnak ez egy olyan lehetőség, ami nem sokszor adódik az életben: saját közönsége előtt szerezhet dicsőséget, és számunkra az lenne a legnagyszerűbb, ha kiharcolnánk a feljutást". Sator hozzátette, sokak szerint az olaszok elleni meccs lesz a legfontosabb, de kiemelte: senki ne gondolja, hogy a nyitónapon a hollandok, vagy másnap a dél-koreaiak könnyű ellenfelek lesznek, így aztán még messze nem kell gondolni a zárónapi csatára, nehogy meglepetés érje az együttesét. Sajnálatosnak nevezte, hogy a japánok az országukat sújtó, egy hónappal ezelőtti természeti csapás miatt visszaléptek, de maximálisan megérti őket. Így aztán nem hat, hanem csak öt válogatott küzd a feljutásért.

Németh Miklós

, a magyar szövetség elnöke bejelentette, a válogatott egyedülálló premizálásban részesül feljutás esetén, de konkrét összeget nem mondott. Sajtóértesülések szerint az aranyéremért 40 millió, a második helyért 10 millió forint jár.

Szélig Viktor

csapatkapitány kiemelte, változást jelentett a korábbiakhoz képest, hogy sokkal nagyobb volt a merítési lehetőség a keret kijelöléskor. Sator ehhez hozzátette: mind kapus poszton, mind a védők, mind a centerek között sokkal több volt a választási lehetőség tavalyhoz képest. A hazai együttes sorrendben a hollandokkal, a dél-koreaiakkal, a spanyolokkal és az olaszokkal találkozik a Papp László Sportarénában, és az első helyezett jut fel a világ élvonalába. A magyaroknak három éve, Szapporóban sikerült ez a bravúr, az olaszok pedig egyből igyekeznének vissza az elitbe. Az utolsó, ötödik helyezett búcsúzik a divízió I-től. A szervezők ismételten közölték, hogy a magyarok meccseire az összes belépő elfogyott, garantált a telt ház. A spanyolok elleni, április 22-i találkozón jótékonysági akció keretében lehet majd plüssfigurákat dobálni a pályára. A szurkolóknak az első magyar gólt követően kell a pályára hajítaniuk a gyerekeknek szánt játékokat, amelyeket aztán szétosztanak a Bethesda Gyermekkórház, az Esze Tamás Gyermekotthon, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona között. A vb alatt a Papp László Sportaréna melletti Sport Agorán lesz hokis kiállítás magyar és tengerentúli, NHL-es relikviákból. A belépés ingyenes, a tárlatot szombaton 17 órakor

René Fasel

, a nemzetközi szövetség elnöke nyitja meg, akit majd hétfőn 14 órakor

Schmitt Pál

köztársasági elnök fogad a Sándor-palotában. Elhangzott, hogy a magyar szövetség megalapította a Hírességek Csarnokát, amelynek első tagjai:

Ancsin János, Jakabházy László, Kovács Csaba, Kovalcsik Péter, Mészöly András, id. Ocskay Gábor, Palla Antal, Pásztor György, Raffa György, Schell László

és

Zsitva Viktor

.

A magyar csapat:

Kapusok:

Szuper Levente (Arizona Sundogs), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19)

Hátvédek:

Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Sapa Fehérvár AV19), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19)

Csatárok:

Bartalis István (Troja-Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler) Holéczy Roger (Sapa Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Laredo Bucks), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV19), Palkovics Krisztián (Sapa Fehérvár AV19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Vas János (Tingsryd), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.