Bulvár

Hat és fél év az ágyhoz kötött áldozatát kiraboló miskei férfinek

Hat és fél év az ágyhoz kötött áldozatát kiraboló miskei férfinek

2011. április 12., kedd
Hat és fél év az ágyhoz kötött áldozatát kiraboló miskei férfinek

Hat és fél év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a miskei férfit, aki kirabolta az őt házába befogadó, betegsége miatt ágyhoz kötött áldozatát.

A fekvő beteg férfi 2006-ban fogadta be otthonába a vádlottat.

Dezső Lajos

a szállás fejében elvégezte a ház körüli munkát, ápolta és ellátta őt. Mindkét férfi gyakran italozott. A bort rendszeresen a vádlott vásárolta meg a sértett által adott pénzen. A sértett 2010. június 25-én reggel tízezer forintot adott a vádlottnak, hogy az cigarettát és bort vegyen neki. A férfi el is ment a kocsmába, cigarettát vásárolt, a megmaradt pénzt pedig elitta és játékgépen eljátszotta, majd visszament a sértett lakására, hogy újabb tízezer forintot szerezzen tőle. A házban a két férfi között szóváltás alakult ki, a sértett visszakövetelte a korábban átadott pénzt. A vádlott kicsavarta a kezéből a harmincezer forintot tartalmazó tárcáját, kivett abból tízezer forintot azzal, hogy a pénzből bort vesz a sértettnek. Ám ehelyett visszatért a presszóba, ahol a pénzt ismét eljátszotta és elitta, s ezután ismét tízezer forintot akart szerezni. Ezt a pénzt is kényszerrel vette el a sértettől, és ismét eljátszotta a presszóban. Amikor a vádlott az utolsó tízezresért is visszatért a házba, a rabláshoz már egy forgótáras pisztolyt is felhasznált, melyet néhány héttel korábban vásárolt. Az engedély nélkül tartott fegyvert a sértett hasához szorítva vette el a tízezer forintot, amit megint eljátszott. A vádlottat azután fogták el, hogy a sértetthez kiérkező házi gondozó értesítette a rendőrséget. A táblabíróság folytatólagosan elkövetett rablás és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s jogerősen hat év hat hónap börtönbüntetéssel sújtotta, enyhítve ezzel a Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon nyolc év fegyházbüntetést kiszabó ítéletén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.