Közélet

Fizetős lesz májustól a szlovákiai média weboldalainak egy része

Fizetős lesz májustól a szlovákiai média weboldalainak egy része

2011. április 18., hétfő
Fizetős lesz májustól a szlovákiai média weboldalainak egy része

Fizetős lesz májustól a szlovákiai média weboldalainak egy része - közölték hétfőn az érintett internetes portálok Pozsonyban. A Piano elnevezésű rendszerbe, amely május 2-án indul, eddig kilenc szlovákiai sajtóorgánum jelentkezett be: Sme, Hospodárské Noviny, Pravda, Sport (napilapok), .tyzden (hetilap), PC Revue (havi folyóirat), Joj (televízió), MeToo.sk (internetes televízió), Medialne.sk (internetes hírportál).

A kilenc webportálon összesen 34 szolgáltatás lesz májustól fizetős. A Piano rendszer próbaüzeme hétfőn kezdődött. A rendes üzem május 2-án indul, s egy hétig bárki, aki addig bejelentkezik a rendszerbe, ingyen használhatja, próbálhatja ki. Május 9-től kezdve azonban már lezárják, s a tartalmak egy része csak havi 2,90 euróért, illetve évi 29 euróért lesz hozzáférhető. A heti előfizetői díj 0,9 euró. Az előfizetők jelszót kapnak, amellyel azután hozzáférhetnek a tartalmakhoz, akár több számítógépen egyszerre is. Az előfizetési díjakat a portálok között a valódi látogatottság szerint fogják elosztani. Az egyes portálok eltérő részeket tesznek fizetőssé. A Pravda.sk, amely a Pravda című független napilap hírportálja, például a vélemények, illetve a vitarovatot teszi fizetőssé. A Sme.sk, a Sme című liberális napilap portálján a tartalom mintegy 3 százaléka lesz fizetős és néhány átlagon felüli szolgáltatás, egyebek közt a lapkommentárok. A Hospodárské Noviny gazdasági napilap nagyobb mértékben teszi fizetőssé tartalmát, míg a Mediálne.sk portál minden része csak fizetés ellenében lesz hozzáférhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.