Közélet

Évente 3,6 milliárd dollárt buknak az online pókeresek

Évente 3,6 milliárd dollárt buknak az online pókeresek

2011. április 26., kedd
Évente 3,6 milliárd dollárt buknak az online pókeresek

A Hamburgi Egyetem munkatársai által elkészített tanulmány az első olyan átfogó anyag, ami bepillantást nyújt az online pókerpiac rejtelmeibe és rámutat a negatív dolgokra is. A kutatók több mint fél éven keresztül tanulmányozták összesen 4,6 millió online pókerjátékos szokásait és élményeit - írja az sg.hu.

Világszerte jelenleg körülbelül 6 millióan játszanak online pókert és a felhasználók jelentős része zsetonokkal nem, komoly negatív élményekkel viszont annál inkább gazdagodik. Ez a dokumentum egyik legfontosabb megállapítása. A szakemberek rámutattak: a 6 millió játékos évente 3,6 milliárd dollárt (!) veszít el. Németországban - ahol egyébként tiltott minden internetes szerencsejáték - 581 350 online pókerjátékost tartanak nyilván, az ő veszteségük évente összesen 378 millió dollár. Az egy felhasználóra jutó veszteség évente Németországban 650 dollár, míg globális viszonylatban 596 dollár.

Olvassa tovább a cikket a SZEGEDmaCafé oldalán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.