Csökkent a munkanélküliségi ráta az első negyedévben

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kissé mérséklődött a munkanélküliségi ráta az idén az első negyedévben: a tavalyi 11,8 százalékról 11,6 százalékra, a munkanélküliek száma nyolcezer fővel (1,6 százalékkal), 490 ezerre csökkent.

Az előző hónapokkal összehasonlítva azonban – elsősorban szezonális okok miatt – a munkanélküliek száma tavaly november óta folyamatosan nő, az aktivitási ráta pedig szeptember óta csökken – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. Az első negyedévében a 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 733 ezer volt, 0,4 százalékkal több az előző év azonos időszakinál.
A munkanélküliek száma tavaly novemberben érte el a mélypontot, akkor 460 ezer volt, majd hónapról hónapra emelkedett. Az aktivitási arány az elmúlt években szinte minden hónapban 55 százalék körül volt, majd tavaly májusban kezdett emelkedni, az augusztus-októberi időszakra 55,8 százalékra. 2010 utolsó negyedévében csökkent 55,5 százalékra majd az idén az első negyedévben 55 százalékra.

Előző sztori

Kötelező óraszámok helyett heti kötelező munkaidő lenne a közoktatásban

Következő sztori

Botka ledobná válláról a 2-es villamos körüli botrányt + FOTÓK