Gazdaság

Csökkent a munkanélküliségi ráta az első negyedévben

Csökkent a munkanélküliségi ráta az első negyedévben

2011. április 28., csütörtök
Csökkent a munkanélküliségi ráta az első negyedévben

Kissé mérséklődött a munkanélküliségi ráta az idén az első negyedévben: a tavalyi 11,8 százalékról 11,6 százalékra, a munkanélküliek száma nyolcezer fővel (1,6 százalékkal), 490 ezerre csökkent.

Az előző hónapokkal összehasonlítva azonban - elsősorban szezonális okok miatt - a munkanélküliek száma tavaly november óta folyamatosan nő, az aktivitási ráta pedig szeptember óta csökken - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. Az első negyedévében a 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 733 ezer volt, 0,4 százalékkal több az előző év azonos időszakinál. A munkanélküliek száma tavaly novemberben érte el a mélypontot, akkor 460 ezer volt, majd hónapról hónapra emelkedett. Az aktivitási arány az elmúlt években szinte minden hónapban 55 százalék körül volt, majd tavaly májusban kezdett emelkedni, az augusztus-októberi időszakra 55,8 százalékra. 2010 utolsó negyedévében csökkent 55,5 százalékra majd az idén az első negyedévben 55 százalékra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.