Közélet

Bácskában határátkelőt kér két szomszédos falu

Bácskában határátkelőt kér két szomszédos falu

2011. április 5., kedd
Bácskában határátkelőt kér két szomszédos falu

Két határ menti falu, a vajdasági Regőce (Ridica) és a magyarországi Gara, azt szeretné, ha a két település között határátkelő létesülne. Regőce és Gara egyébként 2,5 kilométerre van egymástól.

Az átkelővel megrövidülne a Belgrád és Budapest közötti útszakasz, nem is kevéssel, mintegy 60 kilométerrel, írja a Beta hírügynökségre hivatkozva a Vajdaság Ma hírportál. Nem beszélve arról, hogy ennek a két falunak a lakosai, ha egymáshoz látogatnának, 98 kilométert kell megtenniük. Pedig rokoni és baráti kapcsolatokat ápolnak, illetve ápolnának, ha könnyebb lenne a személyes kapcsolattartás. Kezdetnek azt kezdeményezik, hogy ideiglenes átkelőt nyissanak egy-egy napra májusban és júniusban. Valamikor ezen a vonalon közlekedett a Baja-Regőce-Zombor vasútvonal, amelynek mára már nyoma sincsen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.