Sport

Atlétika: jó szegedi szereplés az országos kismaratonin

Atlétika: jó szegedi szereplés az országos kismaratonin

2011. április 5., kedd
Atlétika: jó szegedi szereplés az országos kismaratonin
Újabb szép eredményeket, helyezéseket és magyar bajnoki címeket szereztek a szegedi Titán Triatlon Club atlétái, a hétvégi székesfehérvári Kismaratoni Országos Bajnokságon. A szakosztály 100. bajnoki érmét Szaszkó Dominik nyakába akasztották. Az elmúlt 10 évben kilenc alkalommal álltak rajthoz a Kismaratoni Országos Bajnokságon a Titán TC atlétái, és minden alkalommal hoztak el Szegednek bajnoki érmet, érmeket. Mindössze egyetlen egy bajnokság maradt ki, a 2010-es, az is csak a helyszín nagy távolsága és az utazással járó költségek nagysága, illetve a szakosztály anyagi helyzete miatt. Idén sok fontos versenye lesz a Titánoknak, és remélik, hogy támogatókra is találnak az eredmények után. "Szelepcsényi Zsolttal nagy hangsúlyt fektettünk erre a versenyre és a sok befektetésnek meg is lett az eredménye! Zsolt megszerezte második egyéni magyar bajnoki címét, igaz kicsit foghíjas volt a mezőny - számolt be az újabb ragyogó sikerről Menyhárt Zoltán, atlétaedző. "Ettől függetlenül erős, egyenletes iramot diktálva, fokozatosan leszakította ellenfeleit, és könnyedén ért célba 1:12’57-es idővel. A második helyezett másfél perccel ért be mögötte! Zsolt végig tudatosan futott, de eredményével csöppet sem elégedett, ma azonban ennyi is elég volt a győzelemhez" - részletezi büszkén az edző. A 14 éves fiúk versenyében szintén sokáig - 9 kilométerig - titános fiú vezetett, ami nagy meglepetésnek számít. A szentesi Szaszkó Dominik, aki Menyhárt Zoltán edzéstervei szerint készül a futásokra, szinte az első 500 méter után élre állt és kis híján megnyerte első bajnoki aranyérmét. Végül ami nem sikerült egyéniben az összejött csapatban, köszönhetően a többieknek és egy új csapattagnak. Az elmúlt hónapban ugyanis sok változás történt ebben a korosztályban a Titán atlétáinál: egy remek keringéssel rendelkező kajakos fiatalember került a csoporthoz. Néhány közös edzés után a szakosztály úgy döntött, leigazolják és az országos bajnokságon egyből bedobják a mélyvízbe a másik három titános mellé. "Kopasz Bálint személyében egy kitartó és céltudatos fiatalembert sikerült megismernünk, aki élete első atlétikai országos bajnokságán egyből dobogóra állhatott, méghozzá kétszer!" - sorolja lelkesen Menyhárt edző. A nyílt félmaratoni versenyen az 1991-es születésű Selmeczy Roland is győzött, igaz, az ő szempontjából nem túl jó időeredménnyel. "Azt kell mondanom, hogy a srácok egy igazi 'titános' szombatot varázsoltak nekünk edzőknek, szülőknek és a jelenlegi támogatóknak!" - foglalja össze gondolatait a tréner.

Eredmények:

Junior, fiú (1992/1993)21,1 km: Szelepcsényi Zsolt (92) 1:12’57 Magyar Bajnok 14 év, fiú10 km: Szaszkó Dominik 37’32 2. helyezés Kopasz Bálint 37’52 3. helyezés Kopasz Donát 40’08 8. helyezés Kardos Bálint 42’48 18. helyezés Csapatban: 1:55’32 1. helyezés Nyílt, férfi21,1 km: Selmeczy Roland (1991) 1:20’48 1. helyezés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.