A NATO Kadhafi tripoli rezidenciájára mért légicsapást

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Moammer Kadhafi líbiai vezető tripoli főhadiszállására mért csapást a NATO légiereje hétfőre virradóra, mire válaszul a Kadhafi-kormány egyik tisztségviselője azzal vádolta meg az észak-atlanti szövetséget, hogy a líbiai vezető életére tört.

A Tripoli közepén fekvő Báb-el-Azizíja épületkomplexumba, Kadhafi főhadiszállásába éjfél után két hatalmas rakéta vagy bomba csapódott be – mondta el a helyszínre vitt külföldi újságíróknak a létesítmény egyik őre. Órákkal a légicsapás után a tűzoltók még a lángokkal küzdöttek. A líbiai kormány egyik tájékoztatási tisztviselője azt állította, hogy 45 ember megsebesült a támadásban, közülük 15 súlyosan, többeket pedig még keresnek.
A tisztviselő állítását független forrásból nem lehetett ellenőrizni. Korábban négy sebesültről szóló hírek láttak napvilágot.
Egyelőre nem tudni, hogy Kadhafi hol tartózkodott a támadás idején.
Egy líbiai tisztségviselő a légicsapás után mindazonáltal azt állította, hogy a NATO Kadhafit szemelte ki célpontként.
Az AFP francia hírügynökség tudósítói úgy tapasztalták, hogy a légicsapás teljesen lerombolta Kadhafi irodáját, a szemben lévő tárgyalótermet pedig részben megrongálta.
A hétfő hajnali légicsapás egy nappal azután történt, hogy a Kadhafi-erők a hét végén rakéták és gránátlövedékek áradatát zúdították a kormányellenes felkelők kezén lévő Miszráta városára.
A NATO légiereje már múlt szombatra virradóra is csapást mért Kadhafi tripoli főhadiszállására.

Előző sztori

Egy olvasói vers az új alkotmányhoz

Következő sztori

Az államfő ellátta kézjegyével az új alaptörvényt