Egyetem

Távmunka és a szoftveres háttér a fejlesztések középpontjában a CeBIT-en

Távmunka és a szoftveres háttér a fejlesztések középpontjában a CeBIT-en

2011. március 4., péntek
Távmunka és a szoftveres háttér a fejlesztések középpontjában a CeBIT-en

Az internetre épülő távmunka és az ehhez szükséges költséghatékony szoftveres megoldások szerepelnek az idei CeBIT középpontjában; a Google például csak vállalati megoldásaival (Google Enterprise) jelent meg a hannoveri számítástechnikai és informatikai kiállításon.

A szoftveres megoldások elsősorban az adatmentésre a digitalizálásra és a kibertér biztonságára összpontosítanak. Kiemelt terület a személyiséglopások elleni védelem, az elektronikus adatkezelés egyszerűsítése és az ezekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások fejlesztése. A költséghatékonyság fontosságát jelzi, hogy a nyílt forráskódú szoftvereket, például az OpenOffice irodai csomagot a Foxit alternatív PDF olvasót, illetve a különböző Linux alapú operációs rendszereket is egyre többen keresik. A CeBIT-en nagy hangsúlyt kapnak az úgynevezett felhő alapú szolgáltatások is (ezek lényege, hogy a szolgáltató a saját szerverfarmján üzemelteti a szoftvereket, amelyekhez online hozzáférést biztosít a felhasználóknak). Szakértők szerint a számítástechnikai felhő (cloud computing) forradalmasítani fogja a teljes IT-szektort, a Gartner piackutató 2010-ben 68,3 milliárd dollárra (13.365 milliárd forintra) becsüli a felhő alapú szolgáltatásokból származó bevételeket, és nemzetközi szinten 16,6 százalékos éves növekedés mellett 2014-ben már 148,8 milliárd dollárt (29 119 milliárd forintot) várnak az internetre épülő alkalmazásokból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.