Bulvár

Segítségre vár a beteg vásárhelyi fiú

Segítségre vár a beteg vásárhelyi fiú

2011. március 24., csütörtök
Segítségre vár a beteg vásárhelyi fiú

Egy hétéves hódmezővásárhelyi kisfiúnak, Arnold Ádámnak még senkinél sem diagnosztizált betegsége van: a felső állkapcsán nőtt daganat, amit nem lehet operálni, mivel a tumor már a szájpadot is majdnem befedte. A sugárterápia sem segített a hónapokig tartó kezelés után.

Az édesapa,

Arnold József

és az édesanya

Arnoldné Mohácsi Katalin

most a gyógymód után kutat, az alternatív gyógyászatban keresik a lehetőségeket. Az orvosok egyfajta sikertörténetként könyvelik el

Ádám

jelenlegi állapotát, mivel a daganat a sugárkezelések után nem nőtt, a szülők cseppet sem nyugodtak, ami teljesen érthető. Jelenleg úgy néz ki, hogy senkinek sincs ismerete arról, hogy milyen gyógymódok állhatnának rendelkezésére Ádámnak, mivel e-pillanatban az országban ilyen betegséggel nincs regisztrálva senki, ebből következik, hogy az alternatív gyógymódok keresésénél is leginkább sötétben tapogatóznak a szülők, mivel nincs precedens értékű gyógyulás ebben az esetben. Lennének lehetőségek, amik esetleg más daganatos megbetegedésekben eredményt hoztak, de érthető módon a szülők nem szeretnének Ádámon kísérletezni, mivel ilyen típusú betegségről még ismeret sincs, nemhogy tapasztalat. Az sem utolsó szempont, hogy a szülők közalkalmazotti fizetésből élnek, s nevelnek két gyermeket, nem tudnak egykönnyen finanszírozni egy-egy ilyen kezelést, ráadásul teljesen bizonytalan a gyógyulás lehetősége is. ”Nagyon fontos lenne, hogy valahogyan utat találjunk esetleges külföldi gyógykezelésre! Ez azonban jelen pillanatban nehéznek tűnik, sok elakadással küzdünk. Ádám november 25-én egy szemműtéten esett át, azóta folyamatos problémái vannak a szemével is. Fejfájásra panaszkodik tíz napja, aminek az okát még sajnos nem tudjuk” – mondta a kisfiú anyukája. „Nagyon szeretnénk találni egy olyan helyet bárhol a világon, ahol esetleg van már létező tapasztalat egy ilyen betegség esetleges kezeléséről, a gyógyulás lehetőségéről. Próbálunk minden alternatívát megtalálni Ádám gyógyulása érdekében, hisz minden szülő ezt tenné ebben a helyzetben. Szeretnénk, ha bárki, akinek ismerete, tudása, lehetősége van ez ügyben, felkeresne minket tanácsaival, segítséget nyújtana Ádám gyógyulásában.” Ráadásul a végre eltűnne a daganat, még az után is sok kérdéssel kell szembenéznie a családnak a rehabilitációval kapcsoltban, de jelen pillanatban, most a szülők és mindannyiunk számára első és legfontosabb kérdés az élet! (A szülők kérték, hogy feltétlenül írjuk le, hogy a cikk nem Ádám kezelőorvosai ellen irányuló támadás, hanem a szülők természetes útkeresése a fiuk gyógyulása érdekében.) A család a következő számlaszámra várja azoknak az adományaikat, akik Ádám külföldi gyógykezeléséhez nyújtanának segítséget: 11773353-91938574-es számú OTP-forintszámla. Aki pedig bármilyen információval tudna szolgálni a betegséggel, annak egyéb kezelési lehetőségeivel kapcsolatban kérjük, írjon erre a címre a szülőknek: mkata74@gmail.com., vagy keresse fel szerkesztőségünket akár telefonon, e-mailben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.