Írjon nekünk

Sport

Rögbi: Fit World Gorillák-helytállás a nőknél és a férfiaknál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hazai pályán és Ercsiben is helyt kellett álljon a Fit World SE rögbiszakosztálya vasárnap, délelőtt a női csapatért idegenben izgulhattunk, míg délután már a férfi rögbisek legjobbjai mérkőztek Szegeden.
“Nagy várakozással tekintettünk az első tavaszi női forduló elé, hiszen mindig ilyenkor derül ki, hogy mennyit ért a téli munka” – kezdte beszámolóját Harmat Ákos, aki pontosan egy éve kezdett el vezetőedzőként a szegedi rögbisekkel dolgozni a Fit World SE-ben. “Csapatunk első mérkőzése a gas.hu Battai Bulldogok ellen volt, akik eddig 364 pontot szereztek a kapott 20-szal szemben a bajnokságban. Lányaink fantasztikus játékkal 36-0-s eredmény értek el, amivel mi szorítottuk meg legjobban a százhalombattaiakat. A következő mérkőzések (Fehérvár ellen 24-7, Agárd ellen 20-12) is azt mutatják, hogy jó úton haladunk. Fiatal csapatunknak még több önbizalmat kell szerezni, de ez csak sok játékkal történhet meg. Következő forduló jövő vasárnap Kecskeméten lesz, ahol még jobb eredményt szeretnénk elérni”- zárta gondolatait a tréner.

Női 7’s rugby 5. forduló eredmények:

Agárd – Fehérvár 10-29
Batta – Szeged 36-0
Agárd – Batta 0-43
Fehérvár – Szeged 24-7
Szeged – Agárd 12-20
Fehérvár – Batta 0-56

Szegedi pontszerzők: Arany Rebeka 9 pont, Rózsa Kata és Szabó Kitti 5-5 pont.

Férfi XV rugby-ben a szegedi csapat második extra ligás mérkőzését játszotta vasárnap 15 órától a Felső Tisza parti stadionban a fővárosi Exiles csapata ellen. A hazai csapat több poszton volt kénytelen változtatni a megszokott összeállításán mivel a csapatkapitány Szilágyi két héttel ezelőtti válogatott meccsen szerzett sérülése komolyabb, mint azt elsőre gondolta a csapat vezetése. Őt centerposzton az előző napon még ketrecharcban második győzelmét begyűjtő Bárdos helyettesítette, míg irányító poszton Fábián debütált szenzációsan.
A csapatok őrült tempóban kezdtek, ami szívet melengető volt a márciusi télben. Az eső és a teljesen felázott, helyenként vízzel borított pálya azonban nem kedvezett a gyors, látványos játéknak. Az Exiles zseniális 10-ese, Garreth a legfelsőbb osztályra jellemző bravúrokat mutatott be és egy akció dropprúgással szerezte meg csapatának a 3 pontos vezetést. Ezt követően is sikeresen tartotta távol saját célterületétől a Gorillákat rendre pontos és taktikus rúgásaival. Az első félidő változatos és pontos támadójátéka rendre mindkét csapatnál apró hibákon akadt el, és csak egyetlen cél esett a félidei sípszó előtt, sajnos a hazai csapat oldalán, így 0-10 volt a félidő.
A második játékrészben Prágai – aki méltón helyettesítette a sérült csapatkapitányt – vezérré vált és űzte hajtotta a szegedieket. Egyre stabilabbak lettek a tolongások és a bedobások is rendre megvoltak, azonban a támadásokat nem sikerült célra váltani. A rohamokat jól bírta a több meghatározó poszton külföldiekkel felálló Exiles és egy ismételt Garreth-dropp, majd egy újabb cél eldöntötte a mérkőzést. A végén egy nagyon nehezen célterülethez cipelt labdát azután a mélységből érkező Bárdos rakott le, de további szépítésre már nem maradt idő.

A Szeged tehát méltó ellenfele volt az áprilisban fennállásának 20. évfordulóját ünneplő fővárosi csapatnak és egy nagyon biztató főpróbát hozott össze a jövő heti Nagyvárad Spartans elleni idegenbeli mérkőzésre. A női és férfi első csapatok mellett hamarosan szerephez jut az NB II-ben vitézkedő SZTE EHÖK SE rögbi csapata is, ők két hét múlva a Gyöngyösi Farkasok ellenében folytatják a pontvadászatot.

Jó hír, hogy az Etelka sori pályán március 26-tól minden szombaton rögbis toborzónapot tartanak 10 órától. Főként 8-14 éves játszani, sportolni vágyó lányokat és fiúkat várnak az utánpótláscsapatokba, de ezeken a nyílt napokon bárki kipróbálhatja ezt az új olimpiai sportágat kortól és nemtől függetlenül.

Rögbi ExtraLiga 2. forduló:

Fit World SE Gorillák Rugby Club – Budapesti Exiles RFC 7-20 (0-10)
Szegedi pontszerzők: Bárdos 5 pont, Kovács H. 2 pont.

Harmat Ákos vezető edző ezt a mérkőzést így kommentálta: „A Budapesti Exiles Magyarországon dolgozó külföldiekből alakult csapata nagyon jó játékerőt képvisel, hiszen mindenki gyerekkora óta komoly szinten rögbizett, mielőtt Magyarországra érkezett. Csapatunk számára tökéletes erőpróba volt a mai meccs, hiszen tudtuk, hogy fizikailag jók vagyunk, taktikailag pedig a nagyon magas szinten játszó Exilessel tudtuk összehasonlítani magunkat. A mérkőzés színvonalára jellemző, hogy Garreth Lloyd két dropprúgást is értékesített (a labdát földet érintésekor kell úgy megrúgni, hogy átszálljon a kapu felső részén), ami a rögbi egyik legnehezebb eleme és a legnagyobb bajnokságokban is csak 2-3 látható fordulónként. A 7-20-as eredmény mutatja, hogy a FW Gorillák RC megérdemelten harcolta ki az extraligás indulást és csapatunk nem vall szégyent a legmagasabb osztályban sem.”

Hírzóna

Könnyen verte kupaellenfelét a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tizenhárom góllal verték a Fradit.

Tovább olvasom

Sport

Az FTC lesz a MOL-Pick Szeged ellenfele a kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fiúk elkerülték a nagy rivális Veszprémet.

Tovább olvasom

Hírzóna

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott az olimpiai selejtezőre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Miután a svédek megverték a németeket a vb-n.

Tovább olvasom

Aktuál