Sport

Nemzetközi futballtorna kezdődött a Vatikánban

Nemzetközi futballtorna kezdődött a Vatikánban

2011. március 27., vasárnap
Nemzetközi futballtorna kezdődött a Vatikánban

Tizenhat papi válogatott részvételével nemzetközi labdarúgótorna kezdődött szombaton a Vatikánban. A mintegy négyszáz, 19 és 57 év közötti lelkész, valamint papnövendék a Klérus Kupáért verseng négy kvartettben, az ünnepélyes díjátadóra május 28-án - a Bajnokok Ligája döntőjének napján - kerül sor.

A házigazdák sárga-fehér mezt viselő együttesében pályára lép az olasz élvonalbeli Chievónál is megfordult

Davide Tisato

, aki a címvédő, háromszoros bajnok Redemptoris Mater csapatát erősíti, mióta papnövendék lett. A torna szigorú katolikus előírások és részben egyedi szabályok szerint zajlik: vasárnap nem rendeznek meccseket, a legkisebb szitokszóért is piros lap jár, a sportszerűtlen viselkedésért pedig 5 perces kiállítást érő kék lap. A Vatikán nem tagja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA), ennek ellenére saját bajnokságot működtet, amely főként római lakosokból áll. Válogatott találkozókat ritkán játszik, és legfeljebb más miniállamokkal - Monacóval, San Marinóval - csap össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.