Gazdaság

Megállapodtak az EU versenyképességi paktumáról

Megállapodtak az EU versenyképességi paktumáról

2011. március 12., szombat
Megállapodtak az EU versenyképességi paktumáról

Az euróövezeti versenyképességi paktum intézkedéseinek iránya egybeesik azzal az iránnyal, amelyet a magyar kormány követ a gazdaságpolitikában; adókérdésekben azonban különbség van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, miután megbeszélést folytatott Herman Van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével.

A versenyképesség-növelő paktumról péntekről szombatra virradó éjszaka állapodtak meg az euróövezeti országok állam- és kormányfői Brüsszelben.

Orbán Viktor

tájékoztatóján hangsúlyozta: Európában minden gazdasági baj gyökere a felduzzadt államadósságban keresendő. Kívánatos, hogy az eurózóna versenyképességi paktumához az EU-tagállamok lehető legszélesebb köre csatlakozzon - mondta

Herman Van Rompuy

. Az EU állam- és kormányfői tanácsának elnöke kifejtette: ragaszkodott ahhoz, hogy az euróövezeti megállapodásba - amelyben a közös európai valuta stabilitását növelő fontos döntéseket hoztak - kerüljön bele: a versenyképességi paktumhoz az euróövezeten kívüli országok is csatlakozhassanak. Herman Van Rompuy úgy fogalmazott, tulajdonképpen egy "európlusz" paktumról van szó, ha a megállapodás nyitott más államok felé is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.