Már csak Szegeden van kórházi látogatási tilalom a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentősen csökkent az influenzás megbetegedések száma Csongrád megyében, ezért Szeged kivételével a megye összes kórházában feloldották a látogatási tilalmat – közölte a megbízott megyei tiszti főorvos szerdán az MTI-vel.

Tombácz Zsuzsanna kifejtette: a megyeszékhelyen a múlt héten 16-an jelentkeztek influenzával az orvosoknál, ez a betegszám indokolja a tilalom fenntartását, de a korlátozás valószínűleg már csak egy hétig lesz érvényben.
A betegek száma a megyében jelentősen csökkent. A főorvos közlése szerint Szentesen volt a legsúlyosabb a helyzet, ott mintegy öt hétig tombolt a járvány. Szintén a járványküszöb közelébe ért a betegszám Makón és Hódmezővásárhelyen, ahol azonban nem volt szükség kórházi kezelésre. Szegeden csupán az elmúlt két hétben volt magasabb a jelentkező betegek száma, de a jövő hétre itt is jelentős csökkenést várnak – tette hozzá a szakember.
Csongrád megyében február 16-án rendeltek el kórházi látogatási tilalmat a járvány miatt.

Előző sztori

Milliárdos beruházás Szeged belvárosában

Következő sztori

Szombaton válogatott rögbimeccsek Szegeden + VIDEÓ