Egészség

Már csak Szegeden van kórházi látogatási tilalom a megyében

Már csak Szegeden van kórházi látogatási tilalom a megyében

2011. március 2., szerda
Már csak Szegeden van kórházi látogatási tilalom a megyében

Jelentősen csökkent az influenzás megbetegedések száma Csongrád megyében, ezért Szeged kivételével a megye összes kórházában feloldották a látogatási tilalmat - közölte a megbízott megyei tiszti főorvos szerdán az MTI-vel.

Tombácz Zsuzsanna

kifejtette: a megyeszékhelyen a múlt héten 16-an jelentkeztek influenzával az orvosoknál, ez a betegszám indokolja a tilalom fenntartását, de a korlátozás valószínűleg már csak egy hétig lesz érvényben. A betegek száma a megyében jelentősen csökkent. A főorvos közlése szerint Szentesen volt a legsúlyosabb a helyzet, ott mintegy öt hétig tombolt a járvány. Szintén a járványküszöb közelébe ért a betegszám Makón és Hódmezővásárhelyen, ahol azonban nem volt szükség kórházi kezelésre. Szegeden csupán az elmúlt két hétben volt magasabb a jelentkező betegek száma, de a jövő hétre itt is jelentős csökkenést várnak - tette hozzá a szakember. Csongrád megyében február 16-án rendeltek el kórházi látogatási tilalmat a járvány miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.