Közélet

Kubatov Gábor szerint közel a megállapodás McCabe-bel

Kubatov Gábor szerint közel a megállapodás McCabe-bel

2011. március 23., szerda
Kubatov Gábor szerint közel a megállapodás McCabe-bel

Közel a megállapodás Kevin McCabe-bel, a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. tulajdonosával az együttes átvételéről - derült ki Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi TC elnökének egy szerdai nyilatkozatából. Közben lapértesülés szerint Berki Krisztiánt, az FTC Labdarúgó Zrt. korábbi vezérigazgatóját meghallgatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Kubatov: közel a megegyezés McCabe-bel

"A tulajdonossal tárgyalok, mivel a Labdarúgó Zrt. részvénykönyvében pillanatnyilag a Kevin McCabe által képviselt cégcsoport van bejegyezve, mint tulajdonos. Túl vagyunk a tárgyalások második fordulóján. Az elmúlt pár napban sokat közeledtek álláspontjaink, küszöbön a megoldás" - nyilatkozta az origo.hu internetes portálnak szerdán a Fidesz országos pártigazgatója.

McCabe

február 24-én hozta nyilvánosságra, hogy szándéknyilatkozatot írt alá

Berki Krisztiánnal

, a klub korábbi vezérigazgatójával arról, hogy a március közepére előrehozandó közgyűlésig marad papíron nála a futballcsapat, s aztán a BK Management Grouphoz, Berki cégéhez kerülne át.

Kubatov Gábor

ezzel kapcsolatban elmondta, hogy - az általa február vége óta vezetett - anyaegyesület korábban hozzájárult ahhoz, hogy a zrt.-nél idő előtt összehívják a közgyűlést, ám ezt mégsem tartották meg, ennek okairól pedig nem tudott felvilágosítást adni. A klubvezető az elmúlt hetekben a sajtóban megjelent, gyanús ügyletekre vonatkozó újsághírekkel kapcsolatban azt emelte ki, hogy amennyiben sikerül visszaszerezni a labdarúgócsapatot, az összes ügyet kivizsgálják, és senki sem kerülheti el a felelősségre vonást. "Nem véletlenül kértük a zrt. vezetésétől, hogy napi szinten, írásban számoljanak be a náluk történő folyamatokról, jeleztük, hogy szeretnénk részt venni a zrt.-nél tervezett átvilágításban. Ezekre a kéréseinkre a mai napig nem kaptunk választ, talán ez sem véletlen" - nyilatkozta Kubatov. "Nem lesznek tabuk, senki nem úszhatja meg a felelősségre vonást. Nem létezhet más alternatíva, csak a tiszta igazság" - tette hozzá. Kubatov azt nem tudta megmondani, hogy a futballcsapatnál mennyivel tartozhatnak a játékosoknak, ám úgy véli, nagyon sokkal. Szerinte a legfontosabb, hogy a vezetők mindent megtegyenek azért, hogy a labdarúgók és a szakemberek időben megkapják a járandóságukat, mert csak így várható tőlük eredmény. Az anyaklubnál és 17 szakosztályánál a korábban megkötött szerződés értelmében a múlt héten megkezdte a teljes átvilágítást az Ernst (and) Young nemzetközi könyvvizsgáló cég. Ezzel kapcsolatban Kubatov elmondta, a vizsgálódás hónapokat vesz majd igénybe, s majd csak annak zárultával közlik a nyilvánossággal az eredményeket.

Blikk: Rendőrség hallgatta ki Berki Krisztiánt

A Blikk keddi száma szerint a labdarúgócsapatnál 2008-tól 2010 nyaráig dolgozott, majd februárban a tulajdonos Kevin McCabe-bel a klub átvételéről szándéknyilatkozatot aláírt Berki szombaton járt a rendőrségen. A bulvárújság valószínűsíti, hogy a BRFK a sikkasztás gyanújával indított nyomozásával kapcsolatban beszélt Berkivel, ezt ugyanakkor a rendőrségen nem erősítették meg arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről nem adhatnak felvilágosítást. Az üzletembert a Blikk nem tudta elérni. Berkit február végén egy magát megnevezni nem kívánó személy feljelentette azért, hogy kiderüljön, el tud-e számolni közel 25 millió forinttal. A Blikk közben más gyanús ügyről is beszámolt, múlt szombati számában megjelentek szerint a zrt.-nél éveken át "kétféle könyvelést" vezettek, ez által pedig havonta legalább 1,4 millió forint tűnt el a kasszából. McCabe állítólag havonta négymillió forintot folyósított az utánpótláscsapatoknál dolgozók bérére, ugyanakkor az érintettek ebből csupán alig 2,6 millió forintot kaptak meg. Emellett a játékosok bérével is manipuláltak a Ferencvárosnál. A zrt. sem a Kevin McCabe és Berki Krisztián között létrejött, vasárnap lejárt szándéknyilatkozat sorsáról, sem a sajtóban felröppent gyanús ügyekről nem adott tájékoztatást. A labdarúgócsapatnál az MTI többszöri megkeresésére kedd estére ígértek reagálást, ám ez nem történt meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.