Közélet

Két év börtön Geréb Ágnesnek

Két év börtön Geréb Ágnesnek

2011. március 24., csütörtök
Két év börtön Geréb Ágnesnek

Két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon Geréb Ágnest, az otthonszülés hazai szószólóját - írja a nol.hu.

Fővárosi Bíróság

Cserni János

vezette, első fokon eljáró tanácsa 2 év letöltendő büntetésre ítélte

Geréb Ágnest

, egyebek mellett foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, továbbá 5 évre eltiltotta szakmája gyakorlásától. A börtönből legkorábban egy év múlva szabadulhat. Az ítélet szerint a kétmillió forintos perköltséget is meg kell fizetnie. Egy vádlott-társát 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, három vádlottat felmentettek. A bíró az ügyész által kértnél is súlyosabb büntetést szabott ki, mert

Kiss Veronika

ügyész vádbeszédében felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, maradandó fogyatékossággal járó gondatlan veszélyeztetés és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. A perben négy esetet tárgyaltak, Geréb Ágnes háromban érintett, kettőben szülész-nőgyógyász orvosként, a harmadikban bábaként (2007-ben három évre eltiltották hivatása gyakorlásától). Két esetben meghalt az újszülött, a harmadikban az anya került veszélybe, őt kivérzett állapotban vitték kórházba a Születésházból a kihívott mentők. (Forrás:

nol.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.