Kultúra

Idén is lesz Aranykönyv-szavazás

Idén is lesz Aranykönyv-szavazás

2011. március 12., szombat
Idén is lesz Aranykönyv-szavazás

Tavaly az évtized legnépszerűbb könyvére voksolhattak az olvasók az Aranykönyv-szavazáson, idén pedig 2010 kedvenceit keresik hat kategóriában egészen májusig a szervezők. A szavazás első köre április 3-ig tart: addig bárki ajánlhatja kedvenc tavaly megjelent könyvét, kiegészítheti azzal a szervezők listáját. A második fordulóban, amely április 4. és 24. között zajlik, a korábban legnépszerűbbnek bizonyult 50 kötet verseng tovább. Április 25. és május 5. között pedig eldől, hogy a legnépszerűbb tízből melyik könyv és szerzője nyeri meg a közönség díját, amelyet május 12-én adnak át az Aranykönyv Gálán.

Ajánlásokat tenni és szavazni összesen hat kategóriában lehet a

www.aranykonyvszavazas.hu

oldalon. Külön indulnak a szépirodalmi, a szórakoztató irodalmi, a gasztronómiai, az ismeretterjesztő, valamint a gyermek- és ifjúsági könyvek. A "klasszikus" címszó alatt pedig azokat a műveket gyűjtik, amelyek nem 2010-ben láttak először napvilágot, de tavaly újra megjelentek. Az első Aranykönyv-szavazáson, amelyen az elmúlt évtized kedvenceit keresték, olyan kötetek győzedelmeskedtek, mint például

Szabó Magda

Abigélja,

Jane Austentól

a Büszkeség és balítélet,

Rácz Zsuzsa

Állítsátok meg Terézanyut című regénye,

Tolkien

Gyűrűk ura-trilógiája,

Szerb Antal

munkája, A világirodalom története,

Fekete István

Vukja, a Harry Potter és a bölcsek köve,

J. K. Rowling

varázslómeséje vagy

Frank Júlia

Óriás szakácskönyve. A szavazást szervező Libri az idei Aranykönyv 2010 megmérettetéssel szeretné megmutatni, hogy a magyar olvasók nemcsak az úgynevezett klasszikusok iránt érdeklődnek, hanem szívesen vásárolnak kortárs szerzőket és könyveket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.