Egészség

Feloldották a látogatási tilalmat Szegeden

Feloldották a látogatási tilalmat Szegeden

2011. március 9., szerda
Feloldották a látogatási tilalmat Szegeden

Miután jelentősen csökkent az influenzás betegek száma, szerdán feloldották a látogatási tilalmat a szegedi klinikákon. A járványnak az idén egy áldozata volt Csongrád megyében - közölte a megbízott megyei tiszti főorvos szerdán az MTI-vel.

Tombácz Zsuzsanna

tájékoztatása szerint a megyeszékhelyen heten kerültek kórházba influenzával a múlt héten, egyiküket lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Hozzátette: az elmúlt egy hétben minimálisra csökkent a korábban legfertőzöttebb szentesi területen az esetek száma, és jóval kevesebben jelentkeztek az orvosnál az influenzás tünetekkel Makó és Hódmezővásárhely környékén is. Dinamikus a csökkenés Szegeden is. Az influenzának a megyében egy halálos áldozata volt, egy több krónikus betegségben szenvedő idős nő, szervezetében a H1N1 vírust mutatták ki. Csongrád megyében február 16-án rendeltek el kórházi látogatási tilalmat a járvány miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.