Közélet

Felelősségre vonnák a kommunista bűnök elkövetőit

Felelősségre vonnák a kommunista bűnök elkövetőit

2011. március 11., péntek
Felelősségre vonnák a kommunista bűnök elkövetőit

A Magyar Nemzet értesülése szerint megnyílhat az út a legjelentősebb kommunista bűnök elkövetőinek tényleges felelősségre vonása előtt.

A lap szerint a kormány nemcsak az új alkotmány első fejezetében, hanem átmeneti rendelkezésekben is egyértelművé tenné, hogy a kommunista időszak legsúlyosabb, a nemzetközi jog alapján is büntethető tetteivel kapcsolatosan nem tekinti lezártnak az igazságtételt.

Gulyás Gergely

, az alkotmánytervezet előkészítésében jelentős szerepet vállaló fideszes politikus azt hangsúlyozta, hogy a felelősségre vonás kizárólag azokat érintheti, akiknek a kezéhez vér tapad, akik emberiesség elleni vagy háborús bűntetteket követtek el. Hozzátette: ha a 97 éves

Képíró Sándorral

szemben lehet eljárást indítani, akkor ugyanezt indokolt a nyolcvanas éveik végét taposó kommunista bűnösökkel szemben is megtenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.