Bulvár

Díjátadó a Víz Világnapján

Díjátadó a Víz Világnapján

2011. március 22., kedd
Díjátadó a Víz Világnapján

„Víz a városokért, városok a vízért”

Az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Szegedi Területi Szervezete a Víz Világnap 2011 alkalmából a Napfényfürdőben adta át az idei szlogenhez kapcsolódó, óvodás, iskolás és felnőtt korcsoportban meghirdetett rajz- és fotópályázat díjait. Idén az ATIKÖVIZIG és az MHT Szegedi Területi Szervezete három kategóriában hirdetett meg pályázatokat a dél-alföldi régióban. A víz világnapi szlogenhez kapcsolódó műveikkel nevezhettek az óvodások rajzpályázatunkon, az általános iskola felső tagozatosai, a középiskolások és a felnőttek pedig fotópályázaton indulhattak, illetve minden korosztály számára szólt a kisfilm-készítő pályázat.

Gyermekrajzok a Napfényfürdőben

Mindhárom kiírásra számtalan pályamű érkezett be, közel száz pályázó mintegy háromszáz alkotást küldött be, melyek közül a legjobb huszonnégyet díjazták, illetve az interneten legtöbb szavazatot kapott művek közönségdíjban is részesültek. A díjakat Kozák Péter az ATIKÖVIZIG igazgatója, az MHT Szegedi Területi Szervezetének elnöke, Bodor Dezső, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara elnöke, a Szegedi Vízmű Zrt. műszaki igazgatója és Némethy Tímea, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója adta át. Az elmúlt évek hagyományos ünnepi megemlékezéseit megszakítva, az idei évben egy különleges helyszínen rendezték meg a Víz Világnapi díjátadó ünnepségét, hiszen a Napfényfürdő-Aquapolis jóvoltából, ezúttal a fürdő csúszdatermében tartották a díjkiosztót. A helyszínválasztás nem volt véletlen, mivel a szervezők úgy gondolták, hogy az ENSZ által kiadott idei szlogen kapcsán – Víz a városokért, városok a vízért – egy olyan helyszínen lenne érdemes a rendezvényt tartani, ahol a víz és az ember kapcsolata a valóságban is közvetlenül megmutatkozik. Mivel a pályázók nagy része gyermek volt, így ennél jobb színteret nem is találhattak volna. Az „ünnepi” viselet így most nem a megszokott öltönyös-kosztümös összeállítás volt, hanem sportosan, fürdőruhába, strandpapucsba öltözött vendégsereget vártak a fürdőbe, és a díjátadó ceremóniát követően, nemcsak kívülről szemlélhették meg a résztvevők a medence vizét, hanem a csúszdateremben közel kétórás ingyen fürdőzésben lehetett részük.

Víz Világnap kapcsolódó programjai

2011. március 7. – április 7.: Víz Világnapi pecsét-gyűjtés az ATIKÖVIZIG, az MHT Szegedi Területi Szervezete, a Szegedi Vízmű Zrt., az SZTE Füvészkert, valamint a Szegedi Vadaspark közreműködésével, részletek felsorolt intézmények weboldalain olvashatók. 2011. március 21. – április 1.: „Még a kaktusz sem élhet víz nélkül” – interaktív kiállítás és foglalkozás az SZTE Füvészkertben (link: ). 2011. március 21–27.: Víz Hete - Családi nap a Szegedi Vadasparkban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.